Česko hlásí rekordní počet mrtvých lidí s covidem za den, ve středu zemřelo 19 lidí

24.09.2020 20:45

V České republice zemřelo ve středu 19 lidí, u nichž byla prokázána nákaza novým koronavirem, vyplývá to z aktuálních čtvrtečních údajů na webu Ministerstva zdravotnictví. Jde o nejvyšší počet za jeden den od začátku epidemie. Ve čtvrtek přibyla další tři úmrtí na celkových 567 případů, informují Novinky.

Česko hlásí rekordní počet mrtvých lidí s covidem za den, ve středu zemřelo 19 lidí
Foto: pixabay.com
Popisek: Zdravotnictví, ilustrační foto

Ministerstvo upozorňuje, že statistika zahrnuje úmrtí všech lidí, kteří byli pozitivně testováni na covid-19 bez ohledu na to, jaké byly příčiny jejich úmrtí.

V uplynulých třech dnech byl počet obětí dvouciferný. V pondělí zemřelo s koronavirem 14 lidí, dosud nejvíce. V úterý bylo obětí deset a původní středeční údaj byl 11, ten se ale zpětně dopočítal a doplnil o dalších osm případů.

Laboratoře v Česku odhalily ve středu 2 309 nově nakažených. Za čtvrtek přibylo zatím 1 286 případů, což je nejvyšší podvečerní přírůstek od minulého čtvrtka. V nemocnicích je podle posledních údajů ministerstva 670 pacientů s koronavirem, z toho 131 v těžkém stavu. Oba údaje jsou nejvyšší od začátku epidemie v Česku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…