Český hlupák, bílá lůza co pije pivo z petky, „odlišného“ zbije a okolí bude mlčky souhlasit, zhrozila se spisovatelka. Chce Česko opustit

14.07.2021 16:25

Pobouřena zákonem „třikrát a dost“ je režisérka a spisovatelka Monika Le Fay. Dokonce začala vážně uvažovat, že se odstěhuje z Česka. Je ráda, že se sociálně slabých zastali Piráti, ale tam jí vadí jejich geopolitická orientace. „Nechci se dožít toho, že o základních otázkách našeho směřování budeme dělat referendum,“ říká. Pracovník z terénu jí řekl: „Bude se krást, střílet na úřadech práce, rasistické a fašistické domobrany budou chránit ty tzv. slušné.“ Stýská si nad přístupem, že na „chudé musí být přísnost“.

Český hlupák, bílá lůza co pije pivo z petky, „odlišného“ zbije a okolí bude mlčky souhlasit, zhrozila se spisovatelka. Chce Česko opustit
Foto: Repro DVTV
Popisek: Spisovatelka a režisérka Monika Le Fay

Anketa

Lídr které volební strany si zatím v kampani počíná nejzručněji?

27%
1%
1%
48%
1%
11%
hlasovalo: 13722 lidí
Nedávno prošel Sněmovnou zákon přezdívaný „Třikrát a dost“, který u těch, kdo opakovaně páchají přestupky, umožní sáhnout na některé sociální dávky. Proti byli například Piráti a také zástupci některých lidskoprávních organizací.

Kdo je tímto zákonem veřejně pobouřen, je také spisovatelka a režisérka Monika Le Fay. Proslulá je například tím, že neuznává Miloše Zemana jako svého prezidenta, dokonce k tomuto účelu podepsala i petici. Po schválení zákona prý poprvé vážně uvažovala, že se odstěhuje do „nějaké normální země“. „Hlupáci, rasisti a lidé bez sociálního cítění jsou všude; u nás už ale skoro není kde hledat někoho, kdo takový není,“ stýská si režisérka.

Kromě toho kvůli tomuto zákonu řeší i otázku, koho volit. Piráti hlasovali proti, což ocenila jako příčetné a lidské. Le Fay je však má v podezření, že se s nimi neshoduje v přístupu k vojenské alianci NATO a také k fungování tajných služeb. „Nechci se dožít toho, že o základních otázkách našeho směřování budeme dělat referendum,“ považuje některé věci za dané režisérka. Jako pro voličku pravice a lidovců je pro ni problém, že zastávání se sociálně vyloučených a prozápadní orientace nejde u žádné strany ruku v ruce.

Obírání těch, kdo potřebují státní podporu, považuje za „stupidní, nemorální a nelidské“, zvláště když premiér prý rozkrádá miliardy. Předkladetelé, tedy poslanci ODS Bauer a Černochová, by podle režisérky klidně mohli být členy SPD. Ale je šokována tím, že kromě jí chváleného Jana Čižinského pro zákon zvedli ruku i poslanci KDU a TOP 09. A je zklamána tím, že Starostové se hlasování zdrželi. „Usoudili, že empatie má své hranice a nějací přestupkáři z Bruntálu nebo Lubů u Chebu jim to tam stejně nehodí,“ peskuje koaličního partnera Pirátů.

To, že se koalice SPOLU prohlasováním zákona chlubila, ji podle svých slov zkazilo víkend a třem poslancům z koalice napsala, „že nezařídili vůbec nic, maximálně vzrůst lichvy, větší počet dětí v dětských domovech, kriminalitu, prostituci a sociální nepokoje“.

Toto jí prý sdělil člověk, který se dlouhodobě zabývá prací v terénu s lidmi, na něž toto nejvíce dopadne: „Myslím, že nás čekají nepokoje v ghettech. Poslanci vůbec nevědí, s čím si zahrávají, odebrat celé rodině dávky, že jejich otec má tři přestupky, je fašismus nejhrubšího zrna. Bude se krást, střílet na úřadech práce, rasistické a fašistické domobrany budou chránit ty tzv. slušné, jelikož umřít hlady nechce nikdo.“

Monika Le Fay stále doufá v intervenci Ústavního soudu a argumentuje, že přestupek je velice snadné spáchat, např. při porušení nočního klidu nebo když váš pes někoho kousne. Dodává, že za přestupky byla stíhána už před rokem 1989, např. za volání „Ať žije Václav Havel!“ a za šíření protistátních tiskovin.

Ale i po revoluci. „Můj sklon sbírat opuštěné psy se obrátil proti mně, jeden z nich způsobil asi centimetrovou povrchovou oděrku ženě, která na něj zaútočila deštníkem. Soud mi za to uložil pokutu ve výši několika tisíc korun,“ přiznala a dodala, že kdyby tuto pokutu nezaplatila třikrát, tak by jí soud mohl odebrat dávky, které ovšem nepobírá.

Spisovatelka dále argumentuje, že zákon se v konečném důsledku prodraží. Hrozí prý, že budou plné kriminály a dětské domovy a přibudou lidé ochotní se radikalizovat. V ČR podle jejího názoru postupuje fašizace, ale „bílá většina“ si to neuvědomuje, na rozdíl od Maďarska, odkud podle Le Fay už menšiny utíkají, společnost tam fašizuje Viktor Orbán a Maďarsko se prý začíná podobat Rusku.

„U nás premiér veřejně říká: Kdo nepracoval, šup s ním do Let! A hlava katolické církve posílá blahopřání extremistovi a rasistovi, s jehož názory v mnohém souhlasí. Prezident zase sděluje národu, že nenávidí transgender lidi a bývalý ministr školství z katedrály varuje před odebíráním dětí z rodin, které chystají homosexuálové (podle něj totéž co pedofilové), aby je mohli zneužívat,“ stěžuje si.

Režisérka obviňuje Čechy, že v jejich myslích a srdcích zůstává komunismus, že jsou zvyklí na etnicky vyčištěný stát a to, že homosexualita neexistuje. „Jako člověk, který má doma romské dítě a dnes a denně naráží na otevřený český rasismus, rovnou říkám, že já se svou povahou bych nedokázala čelit tomu neustálému ponižování a útlaku, kdy jsou i lidé normálně pracující a vzdělaní, kteří nežijí na dávkách, dnes a denně házeni na základě příslušnosti k etniku do jednoho pytle se zloději a spodinou společnosti, přestože největším zlodějem je český premiér,“ přiznává.

A jaký činí závěr? „Takže kohokoliv, kdo se jen trochu odlišuje jménem či barvou pleti (a nemusí být nutně ani Rom, stačí, že není stoprocentně bílý) může kdykoliv jakýkoliv český hlupák, bílá lůza, který sedí doma na gauči a pije z petky pivo u televize Barrandov, napadnout nebo zbít za mlčenlivého souhlasu okolí.“

Za důkaz považuje diskusi, jíž byla svědkem na Facebooku, a také článek blíže neurčeného dezinformačního webu. V diskusi se „lidé třídili podle toho, jak vypadají“, a v článku pak prý bylo, že jsou (zřejmě Romové) nepřevychovatelní a mají nízké IQ. „V prvním případě jsem se snažila diskutovat, ve druhém už jsem rovnou podala trestní oznámení,“ prohlásila Monika Le Fay a s takovými projevy se prý setkává dnes a denně. Stát by je podle ní měl potírat, pochybuje však, že je toho schopen, když má takové poslance, premiéra a prezidenta.

„Zatímco premiér, kancléř a v postatě každý, kdo má konexe a peníze na to, aby si koupil moc a vliv, může u nás podvádět a krást, na chudý lid, odsunutý do lokalit, kde na něj není vidět, je potřeba přísnost. Větší pokrytectví jsem neviděla,“ shrnula své pocity režisérka a spisovatelka Monika Le Fay.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…