Chaos. Odstupte. Okamura pohřbil vládu

10.02.2022 19:03 | Komentář

„Vláda by měla podat demisi a přestat obtěžovat občany. Je to prostě jedna velká blamáž,“ shrnul předseda SPD Tomio Okamura po jednání v Poslanecké sněmovně. Tam se jeden ze senátorů navíc podivil nad kroky vlády, které podle něj způsobují odchod voličů právě k SPD.

Chaos. Odstupte. Okamura pohřbil vládu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura u řečnického pultu

Anketa

Měl by ombudsman Křeček skončit za výrok, že Romové si za svou bytovou situaci můžou sami?

0%
98%
hlasovalo: 34665 lidí
Senátor Michael Canov (Senátoři pro Liberecký kraj) tvrdě kritizoval vládu při dnešním projednávání pandemického zákona. Novelu označil za právní zmetek šitý ne horkou, ale roztavenou jehlou. Dále směrem k očkovacím certifikátům řekl, že „ani disidentům nebyl zakazován vstup do restaurací“. A nakonec prohlásil: „Kdyby ministr Válek nevstoupil do situace s tou nešťastnou novelou pandemického zákona, stal by se možná tím nejpopulárnějším člověkem v České republice. On ale tím, co udělal, že to předložil, a navíc v té zmetkové formě, která šla do Sněmovny, se postaral o to, že lidé jsou v ulicích, že se bouří a podobně. Ale zdůrazňuji, že to nejsou lidé, kteří jsou nebo by kdy byli voliči pana Okamury, případně některých dalších stran! Tam je spousta našich voličů, vím to z vlastní zkušenosti. Víte, on není – já vím, že není, ale kdyby byl pan ministr Válek tajným agentem Okamury, odvedl by skvělou práci. A já kdybych byl, jako že nejsem, Tomiem Okamurou, udělil bych mu největší espéďácké vyznamenání. Neboť tolik práce pro něj za posledních let neudělal nikdo jako ministr zdravotnictví Vlastimil Válek,“ nechal se slyšet senátor.

Okamura: Vláda by měla podat demisi

ParlamentníListy.cz se proto ptaly šéfa hnutí SPD Tomia Okamury, co si o slovech Canova myslí. „I členové Parlamentu za vládní koalici už potvrzují, že SPD mělo pravdu, když jsem označil pandemický zákon za legislativní paskvil a žádáme jeho zrušení. Zároveň slova senátorů za vládní koalici, není to jen Canov, potvrzují, že ve vládní koalici panuje chaos, vzájemně se hádají, místo aby pracovali pro občany,“ tvrdí Okamura.

„Je to prostě jedna velká blamáž a nejhorší je, že vláda vůbec neřeší podstatné problémy občanů České republiky jako zdražování energií, potravin a všeho dalšího. Místo toho jako jediné své priority řeší pandemický zákon, kterým chtějí omezit další práva a svobody občanů. Dále korespondenční volbu, která umožňuje podvody a manipulace, jelikož se vládní koalice bojí, že u příštích voleb již neuspěje. A potom také vyhlásili a organizují soutěž o národního ptáka. Myslím, že by vláda měla podat demisi a přestat obtěžovat občany,“ shrnul předseda SPD.

A znamenají kroky vlády odchod voličů od koalice k hnutí SPD, jak naznačil Canov? „To nevím, žádný průzkum v ruce nemám, ale určitě budeme rádi za každého dalšího voliče, který nás podpoří,“ dodal Okamura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zuzana Koulová

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…