Chaos ve sněmovně: Poslancům nenalili a takto to vypadalo

19.09.2012 9:31

Na práci poslanců je vidět, že jim schází možnost okusit na půdě sněmovny tvrdý alkohol. Píše to alespoň server Britské listy s poukazem na chaotické návrhy, které byly předkládány k projednání. Předsedajícího schůze Lubomíra Zaorálka (ČSSD) se dokonce v jednu chvíli zmocnil záchvat smíchu.

Chaos ve sněmovně: Poslancům nenalili a takto to vypadalo
Foto: hns
Popisek: Prohibice, ilustrační foto

Jak před časem potvrdila i vicepremiérka Karolína Peake (LIDEM), zákaz prodeje tvrdého alkoholu se vztahuje i na poslance, takže v těchto dnech ve sněmovně neseženou ani kapku víceprocentního alkoholu, který by je teoreticky mohl posílit v práci. Server BritskéListy.cz k tomu poznamenává, že toto "přetrvávání na suchu" se už na práci poslanců podepisuje.

Nesmyslné návrhy následovaly jeden za druhým

"V rámci schvalování návrhu programu probíhající schůze poslanci zahrnuli předsedajícího stovkami často zcela nesmyslných návrhů na zařazení nových bodů jednání. Někteří poslanci jako Michal Babák (VV) napřed navrhovali předřazení na začátek jednání návrhů zákonů jako novelu DPH nebo spotřebních daní. Aby vzápětí navrhli jejich úplné vyřazení ze schůze. Předseda klubu ČSSD Jeroným Tejc „zaperlil“ návrhem nového bodu „Ztráta paměti poslance Babáka“. Trumfnul jej neoficiální šéf VV Vít Bárta, který navrhl k jednání několik bodů typu „Rozbor možnosti financovat 13. důchod podle volebního programu ČSSD“, popisuje dění ve sněmovně server.

Britské listy dodávají, že obrovské problémy s řízením schůze měl místopředseda sněmovny a ČSSD Lubomír Zaorálek (ČSSD). Většina návrhů však byla nakonec zamítnuta, i když to bylo procedurálně poměrně náročné. Místopředseda ČSSD  jednu chvíli dokonce dostal záchvat smíchu, se kterým se schůze sněmovny dá řídit jen velmi obtížně.

"Na příkladě poslanců se ukazuje, že prohibice může být pro fungování státu velmi nebezpečná. Bez vysokoprocentního pitiva zřejmě poslanci nejsou schopni normálně pracovat," uzavírá server.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kokain ve sněmovně: Asistent Pekarové pořád chodil na záchodky

9:28 Kokain ve sněmovně: Asistent Pekarové pořád chodil na záchodky

Toalety Poslanecké sněmovny, v nichž se našel kokain, měl opakovaně navštěvovat ředitel kanceláře Ma…