Chce sundat Petra Fialu? Hejtman Kuba otevřeně

18.02.2021 15:22 | Zprávy

Současný jihočeský hejtman a šéf asociace krajů Martin Kuba je poměrně výraznou postavou současného dění kolem nouzového stavu. Je dost výrazně slyšet. Sám však v rozhovoru pro Aktuálně.cz uvedl, že nechce nahradit šéfa ODS Petra Fialu, ani vést stranu do voleb. Zároveň však dodal, že si rozhodně nesedá na zadek z premiéra Andreje Babiše (ANO).

Chce sundat Petra Fialu? Hejtman Kuba otevřeně
Foto: Screen ČT24
Popisek: Martin Kuba v Otázkách Václava Moravce

Premiér Andrej Babiš podle Martina Kuby neřídí tuto zemi dobře. „Politici by se ale na něj neměli fascinovaně dívat a vymezovat se jen proti němu,“ dodává. Sám současný kolotoč, kdy je v centru politického dění, opravdu nečekal. „Politika je věc, která vás dostane během několika dní na místa, kde jste nechtěl, nepotřeboval a ani si nepředstavoval být,“ poznamenal.

Ambici vystřídat Petra Fialu na postu předsedy a vést ODS do těchto voleb nemá. I proto do nich nekandiduje. „Petr Fiala je předsedou s mandátem vést trojkoalici do voleb a musí mít úspěch,“ sdělil jasně Kuba. Zároveň zdůraznil, že všechny své současné kroky komunikuje s ODS. „Jsem s předsedou Petrem Fialou v permanentním kontaktu. A přiznejme si, že vytvoření prostoru pro jednání vlády s hejtmany udělala ODS a další strany tím, že automaticky nemávly vládě minulý čtvrtek na další prodloužení nouzového stavu. Jinak by se možná ani nezačalo jednat," míní Kuba.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…