Chládek: Peníze, které nám chce Babiš přidat, by vystačily tak na svačiny

11.05.2014 17:50

Senátor a ministr školství Marcel Chládek (ČSSD) paří mezi nejviditelnější ministry nové vlády. Již oznámil, že zařídí navýšení platů učitelům, za což si vysloužil pochvalu od jednoho ze svých předchůdců v úřadě Josefa Dobeše, ale chce tvrdě bojovat i proti mladým agresorům. Český rozhlas si ale klade otázku, zda ministr dokáže své sliby také splnit.

Chládek: Peníze, které nám chce Babiš přidat, by vystačily tak na svačiny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marcel Chládek s Andrejem Babišem

Exministr školství Josef Dobeš Chládka chválí. „Protože je to člověk, který se stará o regionální školství a má tendence bojovat za učitele a za jejich platy,“ vysvětluje. Chládek slibuje řadu věcí, ale konkrétně u navýšení platů učitelů naráží na odpor ministra financí Andreje Babiše (ANO), ačkoli žádá pět miliard z rozpočtu navíc, Babiš mu prozatím přislíbil jen 80 milionů. A Chládek na to reaguje lehce ironicky.

„Já musím říci panu ministru financí, že je to hezké, že nám ještě rozpočet nesnižují, protože pokud tuto částku rozdělím mezi 270 tisíc zaměstnanců, tak to možní opravdu vyjde tak na tu svačinu pro ně,“ komentuje. 

Chládek patří mezi mediálně nejvyhledávanější ministry. Nabízí se však otázka, zda se to nakonec neobrátí proti němu. Stojí za pozornost, že vůbec nejméně média zmiňují ministryni práce a sociálních věcí Michaelu Marksovou z ČSSD.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…