Chvilkaři a lež. 51 000 za dvě noci na Čapím hnízdě, rozšiřují. A lidé nadávají. Pravda? Úplně jinde

27.07.2020 13:11

Mezi příznivci Milionu chvilek se po Facebooku začala šířit dezinformace. Jiří Hron ve skupině „Chvilková skupina“ zveřejnil příspěvek, že ubytování v Čapím hnízdě stojí na dvě noci pro dvě osoby přes padesát jedna tisíc. „To je cena včetně školení VUML a potom probíhá nábor k STB. Nejel bych tam, ani kdyby mi za to platili,“ napsal v diskuzi uživatel Jirka Říha. „Nasrat,“ okomentovala příspěvek kritička premiéra Babiše Brita Janoušková. Redakce Parlamentních listů ovšem cenu ověřila a výsledek? Příspěvek je jednoznačná lež.

Chvilkaři a lež. 51 000 za dvě noci na Čapím hnízdě, rozšiřují. A lidé nadávají. Pravda? Úplně jinde
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman navštívil farmu Čapí hnízdo za účasti Andreje Babiše. Při této příležitosti pokřtil samce klokana rudokrkého jménem Bimbo

Anketa

Chcete, aby Česká republika ratifikovala Istanbulskou úmluvu?

2%
98%
hlasovalo: 30530 lidí

Na facebookové skupině příznivců Milionu chvilek pro demokracii se šíří lživé informace. Jiří Hron zde napsal, že dva dny pobytu na Čapím hnízdě mají vyjít skrz stránky Booking.com na 51 000 KČ, což doložil údajným výstřižkem nabídky pobytu. „Jeďte na 2 dny s rodinou na farmu Čapí hnízdo. Podpořte české podnikatele. Snídaně jsou v ceně!“ napsal Hron. Dále bylo v nabídce uvedeno, že za těch 51 000 je v ceně snídaně, WiFi, klimatizace, soukromá koupelna či TV s plochou obrazovkou.

„A dostanu od státu voucher?“ tázala se v diskuzi Kateřina Horská.

Dále se v diskuzi objevil Tomáš Pelikán, který napsal, že se tam chystá delší dobu, aby se mu vymočil vedle mušle. „Na to se vykašlete. Odnese to jenom uklízečka,“ upozornila ho Iveta Donátová. Alena Benešová dodala, že by se musel Babišovi vymočit přímo na hlavu. „Nemá sloužit estébakovi,“ namítl Pelikán na argument Donátové.

Jirka Říha v diskuzi napsal, že to je cena včetně školení VUML, kdy potom má probíhat nábor k StB. „Nejel bych tam, ani kdyby mi za to platili,“ dodal.

„Nasrat,“ napsala Brita Janoušková.

Richard Šmíd si myslí, že v Čapím hnízdě nechtějí, aby jim tam lidi v době udržitelnosti projektu jezdili a opotřebovávali jim ho. „No a až období skonči, tak už si s tím budou dělat cokoliv jiného,“ doplnil Šmíd.

„Čur***k, ať už vypadne, a ne na hnůj,“ zlobil se Mat Pat.

Dagmar Měřičková do diskuze napsala, že zloděj zůstane zlodějem za všech okolností. Čapí hnízdo by se dle ní mělo prostě ignorovat.

Anketa

Prospěl Dominik Feri české politice?

3%
97%
hlasovalo: 15080 lidí

Redakce Parlamentních listů se však přímo podívala na stránky ubytovacího portálu Booking.com, aby zjistila, zda je uváděná částka pravdivá. Zjistili jsme, že jde o lež. Na uváděné datum, tedy 25. srpna až 27. srpna, vychází ubytování na Čapím hnízdě na 11 310 KČ, jde tedy o poměrně vysokou částku, avšak nejedná se o padesát jedna tisíc, jak uváděl Hron ve skupině příznivců Milionu chvilek.

Cena za ubytování na Čapím hnízdě za dvě noci.

Na to, že Hron šíří lži, upozornili v diskuzi i někteří příznivci Milionu chvilek. Například Lucie Dobosi napsala, aby nešířil bludy a nechoval se jako koblihy. „Dvě noci pro dvě osoby vyjdou na 5-12 tis. AB nesnesu a myslím, že toho má na triku dost... tenhle smyšlený příspěvek je zbytečný!!!“ dodala.

Pavel Andrlík se též tázal, proč šíří bludy. „Chováte se stejně jako koblihy,“ napsal v diskuzi.

Jiří Hron tedy podle všeho šíří lživou montáž, s kterou si musel někdo dát práci ji vytvořit. Drtivá většina reakcí v diskuzi byla negativních a obsahovala velmi často nadávky. Toho, že jde o montáž, si všimlo pouze několik jednotlivců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…