Čínští a ruští agenti pod dozorem BIS… Dotaz našeho čtenáře na poslance Vícha

26.02.2019 12:30

Zajímavý dotaz byl položen na profilu poslance SPD Radova Vícha. Čtenáře ParlamentníchListů.cz zajímalo, zda mu přijde normální, že se v Česku množí účelové sňatky s muslimskými cizinci a mnoho dalších oblastí.

Čínští a ruští agenti pod dozorem BIS… Dotaz našeho čtenáře na poslance Vícha
Foto: archiv
Popisek: poslanec Radovan Vích (SPD)

Anketa

Vyčítali byste svým přátelům, že podepsali petici na poctu Václavu Havlovi?

hlasovalo: 9036 lidí
 „Všiml jste si, že BIS se proti kritice prezidenta Zemana ohradila pouze v otázce odhalování ruských a čínských špionů? Na druhou stranu se BIS vůbec neohradila proti jeho další kritice - kontrole a odhalování islámských radikálů - takže BIS vlastně přiznala, že v tom selhává. BIS ani nechytla pražského imáma, proč neudělá pořádný humbuk z toho, že se v ČR množí účelové sňatky s muslimskými cizinci, vláda zjednodušuje vízovou povinnost pro čínské a vietnamské občany, nelegálně sem vstupují muslimové pod kamufláží doprovodu nemocných lidí, nakupují se pozemky pro muslimské rodiny u Teplic, přes Letiště Václava Havla si jezdí teroristé a všechny to nechává v klidu?  Přijde Vám normální, že tohle se více neřeší?“ ptal se čtenář Radovana Vícha.

„Veřejná část výroční zprávy BIS obsahuje i faktory jako je migrace muslimů, zejména ze zemí tzv. Maghrebu, apod., které popisujete. Velká část veřejné části výroční zprávy BIS je však opravdu věnována činnosti ruských a čínských zpravodajských subjektů, jiným státům není ve zprávě BIS dávaný takový prostor. Je ale také potřeba si uvědomit, že BIS také předkládá neveřejnou zprávu a další informace předním ústavním činitelům, prezidenta ČR z toho nevyjímaje. Není ani možné ve veřejné zprávě na vše upozornit, to však ještě neznamená, že by BIS tyto informace neměla a úzce o nich v neveřejné zprávě příslušně neinformovala.

Ale správně připomínáte některá významná rizika, která by ani BIS neměla přehlížet a bylo by určitě vhodné, aby nesledovala jen jeden možný pohled na bezpečnostní rizika státu a jeho obyvatel, tedy jakýsi výlučně prozápadní pohled, ale širší spektrum. Je třeba hodnotit v této oblasti vyváženě. To se týká i jiných institucí. Příkladem, jak to jde realizovat, je třeba aktuální výroční zpráva NCOZ, která témata, která uvádíte, částečně popisuje,“ odpověděl Radovan Vích na svém profilu na PL.  

Ing. Radovan Vích

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • poslanec
 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…