Církev se nabízí: Za peníze z restitucí pomůžeme s přijetím křesťanských běženců

04.07.2015 17:19

Katoličtí biskupové českých a moravských diecézí nabídli vládě pomoc s migranty, kteří jsou v ohrožení života. Spočívá ve výzvě farnostem, aby po dohodě s místními samosprávami přijaly mezi sebe rodiny křesťanských běženců. Do spolupráce by měly být také zapojeny místní charity. Vyplynulo to ze zasedání České biskupské konference (ČBK) na Velehradě.

Církev se nabízí: Za peníze z restitucí pomůžeme s přijetím křesťanských běženců
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

V prohlášení, které má ČTK k dispozici, stojí, že biskupové vnímají "naléhavost potřeby solidarity s oběťmi válek a náboženské nenávisti, ale i obavy naší společnosti plynoucí ze současného přílivu migrantů do Evropy." Podle ČBK je přitom potřeba rozlišovat mezi uprchlíky postiženými válkou, hladem či nestabilitou, kteří pomoc potřebují, a ekonomickými migranty. Vládu biskupové vyzývají, aby se k problematice postavila s rozhodností. Po dohodě zároveň nabízejí aktivní pomoc prostřednictvím jednotlivých farností. Stát by měl mít na starosti otázku bezpečnosti.

Podle olomouckého arcibiskupa Jana Graubnera se už na církev obrátila s nabídkou pomoci řada lidí, církev má na druhou stranu navázány kontakty s lidmi, kteří pomoc potřebují. Jako příklad uvedl křesťany, které vyhnal Islámský stát do Kurdistánu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…