Co se skrývá pod zkratkou TOP? Poslanec Zavadil už to ví

01.05.2014 7:19

Poslanec za ČSSD Jaroslav Zavadil v diskusi k zákonu o důchodovém pojištění včera ve sněmovně rozkryl, co vlastně znamená zkratka TOP. V nadsázce říká, že jde o Trvalé Okradení Penzistů. O jeho projevu píše server Prvnízprávy.cz. Poslanci v prvním kole podpořili vládní návrh, opozice jej ale odmítla schválit ve zrychleném řízení.

Co se skrývá pod zkratkou TOP? Poslanec Zavadil už to ví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý předseda ČMKOS Jaroslav Zavadil

Zavadil v Poslanecké sněmovně hovořil k „důchodové novele", upravující výši penzí. Přitom zrekapituloval vývoj penzijního zákonodárství v posledních letech, zejména za pravicových vlád. Jako bývalý předseda ČMKOS byl často přímo „u toho".

„Malá důchodová novela, která byla zapříčiněna proporcionalitou nebo spíše neproporcionalitou, kterou jste zavedli, tuším, k 1. 10. 2011 - teď se omlouvám za úplně ne přesný termín," obrátil se na pravou část sněmovny, kde sedí poslanci bývalé Nečasovy koalice.

„Je to trošičku zarážející, když tady člověk neustále slyší naše vláda, vaše vláda. Já jsem měl možnost tyto přestřelky sledovat zvenčí, když jsem byl v čele instituce, která mimo jiné navrhovala svoji vlastní důchodovou reformu, a dokonce, podle slov vašeho tehdejšího ministra Drábka, ta reforma byla dobrá," citují Prvnízprávy.cz bývalého šéfa odborové centrály Jaroslava Zavadila.

Stranická příslušnost ministra Drábka jej pak prý inspirovala k bonmotu. „Já jsem si samozřejmě pak trošičku s nadhledem a s takovým bonmotem, když jsem si uvedl ty zkratky TOP, tak pak mně došlo, proč k tomu trvalému okradení penzistů došlo," zavtipkoval bývalý šéf odborů na účet strany někdejšího vicepremiéra Schwarzenberga a ministra Kalouska.

„Ale nechci říkat, že to byl záměr, chraň bůh. Ale prostě se to nepovedlo!" přidal ještě Jaroslav Zavadil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …