Co za dva roky udělali se státem... Nepředstavitelné. Rajchlova posila promluvila

02.02.2024 11:11 | Monitoring

Bývalý místopředseda ČSSD a bývalý jihomoravský hejtman Michal Hašek promluvil o svém návratu do politiky, povede na jižní Moravě stranu PRO Jindřicha Rajchla. „Neuměl jsem si představit, co se dá za dva roky udělat se státem,“ uvedl, že k návratu do aktivní politiky jej vybičovalo úřadování vládní pětikoalice i kauza vánočního večírku lidoveckého ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky. Odsoudil i prezidenta Pavla, že pomáhá Lichtenštejnům obejít Benešovy dekrety.

Co za dva roky udělali se státem... Nepředstavitelné. Rajchlova posila promluvila
Foto: XTV
Popisek: Michal Hašek v internetové televizi XTV

Michal Hašek, který teď povede jihomoravskou krajskou organizaci strany PRO, jednoznačně hovoří o návratu do politiky: „Určitě jde o návrat do politiky, když strana PRO oznámila, že jsem se stal členem, a následně, že vedu novou krajskou organizaci na jižní Moravě, tak je to skok rovnýma nohama do hluboké vody,“ říká v pořadu X-Talk.

„Asi šestkrát jsem za posledních dvacet let četl titulky, že Michal Hašek se někam vrací, ale už se tomu trochu směju, jelikož kdo mne zná, ví, že jsem homo politicus, že politikou skutečně žiju, a to i v době, kdy nejsem třeba aktivním politikem,“ pokračuje Hašek. Než návrat by to spíše označil za posouvání se zase zpátky k aktivnější politice, a sice z role sledovatele a komentátora politiky.

Důrazně odmítl, že by se na politickém spektru nyní posouval výrazně doprava. „Rád bych tu rozbil několik mýtů. Myslím si, že politika v posledních letech hodně smazala dělítko mezi levicovou a pravicovou politikou. Podívejte se na to, co dělá údajně pravicová vláda. Řada těch opatření je spíše levicových nebo levostředových; touto optikou,“ uvedl s tím, že novým rozdělením je pro něj spíše rozdělení na konzervativní a liberální politiku.

Jedním dechem pak Hašek doplnil. „Já musím říct, že Michal Hašek se nezměnil. Vyznávám stále stejné ideály. Když jsem před 26 lety vstupoval v éře Miloše Zemana do tehdejší ČSSD, tak to skutečně byla konzervativní levicová strana. To, kam zatáhli dnešní SOCDEM pánové z Lidového domu, to už dnes nepovažuji za levicovou politiku. To je také důvod, proč jsem se se stranou po dlouhé době rozloučil,“ uvedl.

I při působení ve straně PRO bude Hašek podle svých slov stále sociálním demokratem. „Sociálním demokratem ale zůstávám doživotně, to platí. Z hlediska těch přesvědčení a ideálů budu mít v sobě ty sociální ideály i jako člen strany PRO Jindřicha Rajchla. Chci tím ukázat, že nejenom já, ale i další, kteří vstoupili do strany PRO, nejsou žádní pravičáci,“ dodal.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Není Hašek jako Hašek, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepepek vyskoč ze senátu , 02.02.2024 12:37:47
Jeden normální a inteligentní, druhý hloupý a blázen, který chce kandidovat do senátu

|  12 |  2

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…