Čórka plzeňská! Jiří Pospíšil to zase schytal. Au, au, au, au, au

12.04.2019 16:40

Europoslanec, předseda TOP 09 a současně i pražský zastupitel Jiří Pospíšil se v poslední době velmi často vyjadřuje k tématu dvojí kvality potravin. Naše redakce se proto snažila najít toto téma v předvolebním programu TOP 09, ale nenalezli jsme ani slovo.

Čórka plzeňská! Jiří Pospíšil to zase schytal. Au, au, au, au, au
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil, lídr Spojených sil pro Prahu (TOP 09 + STAN)

Pospíšil, lídr spojené kandidátky TOP 09 a STAN, tento týden obvinil českou vládu v čele s Andrejem Babišem, že fatálně selhala v boji proti dvojí kvalitě potravin. „Podle mých informací zástupce české vlády takové polovičaté řešení dvojí kvality výrobků skutečně podpořil. Považuji to za fatální selhání. Vláda by měla vysvětlit, proč se postavila na stranu nadnárodních výrobců potravin a zájmy vlastních občanů hodila přes palubu. Nerozumím v tomto ohledu ani postoji komisařky Věry Jourové,“  řekl pražský zastupitel, předseda TOP 09 a europoslanec Jiří Pospíšil. 
 
 
Evropa nabízí příležitosti, Evropa garantuje bezpečnost, Evropa chrání životní prostředí, Evropa podporuje rozvoj regionů. To je několik předvolebních hesel TOP 09. O dvojí kvalitě potravin ani slovo. ParlamentníListy.cz přitom program této dnes už okrajové strany pročetly hned dvakrát.
 
Dodejme, že v pátek odpoledne jsme byli na přímý dotaz informováni zástupcem tiskového mluvčí TOP 09, že nový program obou společně kandidujících subjektů do EU bude zveřejněn během několika dnů.
 
Téma dvojí kvality potravin mají naopak ve svém programu jasně zabudovanou sociální demokraté. Olga Sehnalová, současná europoslankyně a dvojka kandidátky do letošních voleb, bere dvojí kvalitu potravin jako svoje stěžejní téma. Poprvé v této záležitosti interpelovala Evropskou komisi již v roce 2011.
 
„Je třeba dát jasně najevo, že dvojí kvalita potravin a dalších výrobků je pro nás nepřijatelná. Chci od zástupců českého ministerstva průmyslu, aby tvrdě hájili české spotřebitele a neustupovali. Já budu v boji za rovnoprávnost českých spotřebitelů pokračovat,“ zdůraznila Sehnalová.
 
 
Také komunisté mají téma dvojí kvality potravin zabudované ve svém programu. „Zcela nepřijatelná je praxe dvojí kvality potravin, kterou v Evropské unii praktikují některé obchodní řetězce. Zároveň je nezbytná podpora regionální produkce potravin, která vytváří kladný vztah výrobců i spotřebitelů k regionu a brání vytváření nebezpečných obchodních monopolů,“ stojí v programu KSČM. Podobný bod najdeme i v programu KDU-ČSL. „Definitivně ukončíme praxi dvojí kvality potravin a zboží v EU jako jednoho z důležitých bodů zájmu našich spotřebitelů.“ 
 

Anketa

Dokdy bude trvat Evropská unie?

hlasovalo: 8824 lidí
Poslední volby do Evropského parlamentu se konaly v roce 2014 a v České republice jsme volili 21 poslanců z celkového počtu 751, kterým právě teď bude končit jejich pětiletý mandát. Nejvíce hlasů získalo hnutí ANO, konkrétně 16,1 procent a čtyři získané mandáty, druhá skončila koalice TOP 09 a Starostů s 15,9 procenty a taktéž čtyřmi procenty. Třetí byla ČSSD, která získala 14,2 procent a taktéž 4 mandáty.
 
Toho, že se Jiří Pospíšil veze na populární vlně kvality potravin, aniž by takové téma jeho partaj v minulosti zakotvila do programu, si všimli i naši čtenáři.
 
„Plzeňská "čórka": Autentické téma je to pro socany, kteří o potravinách mluví x let. Pospíšil si to vzal za svoje, až když přestali fungovat psi a ekologie, takže pro mne nevolitelný a nedůvěryhodný kalkul," uvedl jeden z nich.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

12:50 Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

Karel Havlíček se kroutil „jako špína nad kanálem“. Šéf Pirátů Ivan Bartoš se v nedělní Partii na CN…