Čunek: Má kauza u soudu byla, tak mě neosočujte

18.05.2012 18:13

Senátorovi Jiřímu Čunkovi se nelíbí věčné narážky na jeho kauzu, která byla zastavena státním zástupcem. Rozhodně odmítá, že by takové rozhodnutí bylo méně hodnotné než rozhodnutí soudu – a dokládá to v dopise, který zaslal kolegům senátorům.

Čunek: Má kauza u soudu byla, tak mě neosočujte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Čunek

Čunek je podle svých slov sice zvyklý, že je používán jako značka korupce, ale nelíbí se mu, pokud někdo veřejně tvrdí, že státní zástupce, který zastavil jeho kauzu, není tak důvěryhodný jako nezávislý soud. „Nikdo, tedy ani senátor, ministr či poslanec není legitimován k tomu, aby mohl jako obviněný ovlivnit skutečnost, zda půjde nebo nepůjde jeho trestní věc k soudu,“ píše Čunek.

Celý dopis ZDE

Čunka poškodili, rozhodl soud

Čunek ke svému dopisu přikládá rozhodnutí Obvodního státního zastupitelství v Jihlavě, aby byla jeho tvrzení dostatečně transparentní. Navíc dokládá rozhodnutí Nejvyššího soudu, že v kauze porušen zákon byl, ale v Čunkův neprospěch.

Toto rozhodnutí podle senátora dokazuje, že se trestní věc k soudu dostala, a to dokonce před nejvyšší. Rozhodnutí soudu, které se naprosto neslučuje s tím, co píší média a jak se vyjadřuje opozice, podle Čunka znamená, že je proti němu vedena dehonestující mediální kampaň.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …