Čůrání na Babiše, megamozky z ČT24 i Hamáček Stíháček. Jaromír Soukup ostře bilancoval

25.12.2018 9:20

V posledních Mých zprávách Jaromíra Soukupa na TV Barrandov moderátor udělal malou rešerši událostí letošního roku. Kdo to nejvíce schytal? Sobotka, Hamáček, Krnáčová a Ťok. Krnáčová s Dolínkem dostali za lávku v Tróji, Ťok za „nečekaný“ sníh na D1 a Hamáček za celé působení ČSSD. A dostalo se i na Soukupovu „oblíbenou“ Českou televizi.

Čůrání na Babiše, megamozky z ČT24 i Hamáček Stíháček. Jaromír Soukup ostře bilancoval
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Poslední letošní zprávy Jaromíra Soukupa

Hned na úvod Soukup uvítal diváky u svých „nezpráv“, protože Rada pro televizní a rozhlasové vysílání není spokojena s tím, co a jak říká. A hlavně, že to říká on, takže mu prý začala vyhrožovat. „Ale mně to nevadí,“ poslal radě vzkaz moderátor spolu s tím, že bude dál zveřejňovat zprávy, kterých si prý ostatní média nevšímají.

Začal s hodnocením minulého roku od začátku do konce. V lednu nemohlo chybět zvolení prezidenta Zemana, hvězdy Týdne s prezidentem, jež měl podle Soukupa o 100 000 hlasů více než při minulé volbě a jeho kampaň stála méně než Drahošův neúspěch.

Anketa

Myslíte, že se v roce 2019 budeme mít lépe než v tomto končícím roce?

23%
77%
hlasovalo: 18948 lidí
Únor byl dle Soukupa ve znamení chřipkové epidemie a rozběsněných taxikářů. Zmínil, že taxikáři blokovali dopravu a když to chtěla řešit policie, předstírali poruchu či nehodu. „A všem je jasné, že pražští taxikáři neUBERou,“ neodpustil si slovní hříčku Soukup a dodal, že existují taxikáři, kteří si za kilometr jízdy účtují 100 korun.

Pak přišel březen. „Bohouš Sobotka s tváří důležitou, jak kdyby kakal jednorožce, opouští definitivně politiku“. Dále Soukup zmínil českou stopu, kterou média řešila v souvislosti s novičokem. „A frčela i pohádka Obušku, z pytle ven,“ okomentoval březnové dění okolo poslance KSČM Zdeňka Ondráčka. V dubnu dle jeho slov republiku ohrožovaly spalničky a možnost, že by Adriana Krnáčová zůstala primátorkou Prahy. Nakonec si to rozmyslela, když prý zjistila, že byla Praze platná jako „mrtvému zimník“, přirovnal Soukup a přidal ještě pár dalších příměrů jako „Egypťanovi snowboard, obrněný plášť Panduru při srážce s Fábií, plíce kuřákovi atd.“. Květnové haló bylo podle moderátora GDPR a příprava na něj.

V červnu se prý při vlně veder pořádně zapotil premiér Andrej Babiš, když „patlal“ vládu s ČSSD, do které prezident odmítl jmenovat Miroslava Pocheho. „Situaci zachraňuje udatný Jan Hamáček, který se stává vicepremiérem, ministrem vnitra, ministrem zahraničí, ministrem bezradnosti, šéfem rozhádané ČSSD a nejlepším terčem posměchu. Proto dostává od kolegů novou přezdívku Stíháček,“ okomentoval tehdejší dění Soukup. Červenec pak přinesl obvinění z plagiátorství ministrů Malé a Krčála. Podezření klíčí také u ministra Metnara. Jedinou jistotou zůstává Hamáček, který vysokou školu pro jistotu nemá. Srpen se nesl ve znamení veder a čekání na sníh, který, jak Soukup neopomněl podotknout, nečekal v prosinci ministr Ťok.

Září přineslo kampaň do komunálních voleb a senátních, spolu s rapujícími politiky a těmi, kteří lezou z popelnic. Moderátor si neopomněl kopnout do Prahy 4, která zvolila do Senátu „na všech frontách prohrávajícího“ Jiřího Drahoše. „To nejhorší od Drahoše ještě mělo přijít. Ten chlap zjistil, že existuje Twitter a Facebook. Hrůza,“ popsal Soukup Zemanova oponenta ve volbách.

Říjen byl zvířátkový, o což se postarala uteklá mamba a medvěd na Vsetínsku. Nicméně zvířecí zprávy údajně přebil Miloš Zeman, když ohlásil svá plánovaná vyznamenání a kontroverze se strhla zvláště okolo skladatele a hudebníka Michala Davida, kterému rozliční umělci a intelektuálové vyznamenání nepřáli. Listopad se pak nesl ve znamení aféry s Babišovým synem. „V naději, že vyvolají revoluci, ho začali ve Švýcarsku stalkovat a tajně nahrávat. I přes jeho nemoc, tedy schizofrenii, z korespondence s ním vypátrali, že ho jeho otec nechal unést na Krym,“ komentoval ironicky reportáž Slonkové s Kubíkem Jaromír Soukup.

A výsledky? Preference ANO vyletěly nahoru, čemuž se prý nejvíce divili František Lutonský, Kamil Švec a Luboš Rosí. „To jsou megamozky z ČT24, kdyby jste náhodou nevěděli,“ objasnil jména svých konkurentů Soukup. Nu a v prosinci si opět Soukup kopl do Dana Ťoka za sníh, který způsobil kolaps na D1.

Dále se Soukup věnoval ministru zemědělství Tomanovi a jeho nápadu zakázat reklamní letáky, o kterém teď pro jistotu nemluví. Prý pak přišel s tvrzením, že s nápadem přišly samotné řetězce, které se proti tomu ohradily. Moderátor pak zmínil, že letáky pomáhají seniorům se orientovat ve slevách. „Kdo teda přišel s tím debilním nápadem letáky zrušit? Já bych teda věděl, ale on by měl pocit, že ho fakt nemám rád, tak to neřeknu. Ale vy tušíte,“ zakončil téma Soukup.

Další kopance přišly na adresu bývalých komunálních politiků Dolínka a Krnáčové za lávku v Tróji. Moderátor uvedl, že nejen, že není ještě jasné, kdo je za pád zodpovědný, ale absence posudku blokuje vyplacení odškodného těm, kdo na lávce v osudný den byli a spolu s ní spadli. A sliby o provizorní lávce? Obyvatelé musejí stále jezdit přívozem, u kterého podle Soukupa vždy při větším větru hrozí, že se převrhne. Ale prý je tu i dobrá zpráva. Pražští radní schválili tendr na onu provizorní lávku. Její životnost má být prý 30 let. Podle Jaromíra Soukupa bude na místě stát nejméně 50 let. Nebo dokud zase nespadne.

Celý pořad ZDE:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…