Další Cemperův trapas. Nadával Rajchlovi, ale nezjistil si základní fakta

02.09.2023 21:52 | Monitoring

Server Manipulátoři.cz, za nímž stojí šéfredaktor Jan Cemper, obvinil předsedu strany PRO Jindřicha Rajchla, že si má „přihřívat nechutným způsobem polívčičku“ na případu brutálně znásilněné 15leté dívky z Plzně. Rozhodl se doporučit svým příznivcům, aby se raději podívali na důvěryhodnou sbírku pro tuto dívku pořádanou ve spolupráci s rodinou oběti. Právě tuto sbírku však pomáhal zorganizovat právě Rajchl.

Další Cemperův trapas. Nadával Rajchlovi, ale nezjistil si základní fakta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Cemper

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29566 lidí
Případ znásilnění a pokusu o vraždu mladé dívky v Plzni, kterého se měl dopustit podle informací médií osmnáctiletý Ukrajinec, jenž žil v Česku již několik let a nepřišel k nám během uprchlické vlny po ruském napadení Ukrajiny, nýbrž již dříve, před několika týdny vzbudil nemalé vášně i tím, jak brutálním způsobem na dívku zaútočil.
 
Útočník měl dívku vylákat na procházku, se kterou napadená souhlasila, jelikož jej již určitou dobu znala. „Po chvíli muž nečekaně změnil směr a zabočil do nedalekého lesíku. Tam dívce svázal ruce, přelepil ústa a znásilnil ji. Následně jí způsobil ještě řezné zranění a vyhrožoval jí smrtí. Poté ji zabalil do pytle, shodil ze srázu do lesa a odešel,“ uvedla pro server Krimi-Plzeň.cz policejní mluvčí. Dívka podle ní předstírala smrt, což jí zřejmě zachránilo život. Po mužově odchodu se dostala z místa pryč domů ke kamarádce, odkud jí měla být přivolána pomoc.
 
Svou pomoc rodině i znásilněné dívce nabídl několik dní po činu i právník a šéf strany PRO Jindřich Rajchl. Server Manipulátoři.cz šéfredaktora Jana Cempera to však kritizuje a vnímá věc tak, že si Rajchl a zdravotní sestra Petra Rédová „na znásilněné dívce z Plzně přihřívají nechutným způsobem polívčičku...“
 

JUDr. Jindřich Rajchl

  • PRO 2022
  • Předseda strany Právo Respekt Odbornost
  • mimo zastupitelskou funkci
„Existuje i důvěryhodná sbírka na psychologickou pomoc, kterou pořádá Donio ve spolupráci s rodinou oběti,“ sdílel také Cemperův server na Facebooku a připojil odkaz na uvedenou sbírku pro brutálně napadenou dívku. Právě tu však pomohl uspořádat i Rajchl s Rédovou. 
 
 
Sám Rajchl uvedenou sbírku propagoval a přispěl 10 tisíc korun a na předešlé spory s Cemperem ohledně sbírky tehdy také reagoval. „V plné nahotě teď vidíme kontrast mezi lepšolidmi typu Cempera a Michopoulose, kteří se naprosto hyenisticky snažili zneužít mnou nabídnutou pomocnou ruku proti mně, a solidaritou našich podporovatelů, kteří neváhají přispět svým dílem k této nesmírně prospěšné aktivitě,“ napsal.
 
 
Dle Cempera je však problémové to, jak Rajchl o pomoci dívce informoval. „Po 2 týdnech se udělala sbírka, jedině super, sám jsem přispěl a chválím. Ale těch cca 10 příspěvků mezitím, mnohdy s protichůdnými informacemi, to bylo zcela zbytečné a jen přihřívání politické polívčičky, Rajchlovo rýpání do prezidenta doslova ubohé. Víte, když bylo třeba tornádo, půjčil jsem si dodávku, dojel na Moravu se stavebním materiálem plus poslal nějaké peníze a neměl jsem také potřebu o tom psát 10 příspěvků a točit 5 videí...“ popsal, co mu vadí. Reagoval tak na Rajchlovu kritiku reakce prezidenta Petra Pavla na případ znásilnění v protikladu k případu jeho reakce na případ šikanované ukrajinské dívky, kterou prezident pozval na Hrad. 
 
 
Když lidé upozornili Cempera, že Rajchl s Rédovou pomáhali danou sbírku zrealizovat, připojil to, že mu vadí nejasnosti s nabídnutím právní pomoci rodině, která již měla v té době právničku, a „dávání do souvislosti s tím, že prezident přijímá jen ukrajinské oběti“. „Takže sbírka super, ale proč na tom sbírat politické body?“ vadí Cemperovi.
 
 
Uveřejnil též částku, kterou přispěl dívce. Jde o šest stovek. 
 
 
Uvedená sbírka pro brutálně napadenou patnáctiletou Sáru, která se zachránila předstíráním vlastní smrti, poběží ještě 56 dnů a zatím se na pomoc dívce podařilo vybrat přes 950 tisíc korun. Peníze ze sbírky budou použity v první řadě dle rodiny na okamžitou intenzivní psychologickou pomoc pro dívku a případné další aktivity, které jí pomohou k návratu zpět do normálního života.
 
„Je potřeba, aby se Sára co nejdříve vrátila zpět do svého života a k tomu bude potřebovat intenzivní psychoterapeutickou pomoc, která patří mezi hrazené služby. Po krátkém hledání jsme našli specialistu, který se jí rád ujme a navede současně i její rodiče, jak se k danému problému postavit tak, aby se rány na duši začaly hojit na obou stranách,“ uvádí se u sbírky.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Normálka., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusejana.d , 03.09.2023 8:13:02
Cemper a jeho Manipulátoři, jen stále potvrzují svoje pojmenování.

|  11 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…