Další sněmovní estráda s Volným bez roušky. Sám si řekl o pokárání

15.04.2021 21:21

Není to poprvé a bohužel jistě ne naposledy, kdy sněmovní lavice vyhrazené pro členy vlády zejí při interpelacích prázdnotou. Třetí dubnový čtvrtek byl v sále za členy kabinetu jen ministr Lubomír Zaorálek (ČSSD). Poslanci, kteří se u řečnického pultíku střídali jak na běžícím páse, se tak budou muset spokojit s odpověďmi na své interpelace písemně. O mírné pozdvižení se ale postaral kontroverzní politik Lubomír Volný, který se sám připomněl o napomenutí za nenošení roušky.

Další sněmovní estráda s Volným bez roušky. Sám si řekl o pokárání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Lubomír Volný

Nezařazený poslanec Volný, který ve Sněmovně pravidelně vystupuje bez roušky a má z toho důvodu své místo obehnané plexisklem, vyčetl předsedajícímu Radku Vondráčkovi (ANO), že dnes nebyl ještě napomenut – právě kvůli tomu, že na sobě nemá povinnou ochranu nosu a úst.

Po interpelaci Volného Vondráček vyzval pracovnici Sněmovny, aby řečnický pult vydezinfikovala. „Pan poslanec Volný se dobrovolně přihlásil, že dnes nebyl napomenut. Uděluji tedy napomenutí za chování spočívající ve spáchání přestupku v jednacím sále. Děkuji za připomenutí,“ doplnil pak Vondráček a pustil ke slovu dalšího poslance.

Kontroverzní politik Volný se zapsal do historie především vyvolanou agresivní potyčkou na plénu Sněmovny v druhé polovině ledna. Začátkem března se Volný odvolal proti pokutě, kterou mu uložil imunitní výbor. Poslanec má totiž zaplatit jeden měsíční poslanecký plat, tedy zhruba 91 tisíc korun. Jedná se o nejvyšší možný postih. Poslanec tvrdí, že výbor mu neumožnil řádný proces, v němž by se mohl obhájit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…