Dámy, pokud máte dítě se špatným mužem, musíte nést následky, vzkazuje Jiří Čunek. A mnoho dalšího, nad čím v kavárně převrhnou latté

14.04.2017 7:01

Senátor a hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek (KDU-ČSL) se v rozhovoru pro časopis Echo pořádně pustil do českého národa. Náš národ řeší zásadní problém – vymírá. Jenže Češi a Češky jsou často natolik změkčilí, že s tím jen těžko něco udělají. Svědčí o tom prý např. zákon o zálohovém výživném nebo okolnost, že mladí chlapci už nechodí na vojnu, která by z nich udělala muže.

Dámy, pokud máte dítě se špatným mužem, musíte nést následky, vzkazuje Jiří Čunek. A mnoho dalšího, nad čím v kavárně převrhnou latté
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Čunek

Hejtman Jiří Čunek si vůči českému národu nebere servítky. „Největší problém českého národa je, že vymírá. Co musíme změnit, aby lidé měli chuť mít děti? Lidé, kteří nepoznali dobro velké rodiny, to poznání nemohou předávat dál. Mladí muži, kteří byli vychováni jenom matkou, kterým se doma do jejich dvaceti let vystřídá deset tatínků nebo strýců, ti určitě nemají správnou představu o odpovědném životě. Proto také nic nevydrží. Ve vztahu ani potom na pracovišti. Jak tohle zlepšit? Jedno z řešení, na které já jsem přišel, je návrat vojny. Tady jde nejen o ochranu státu, ale také o to, jak se útrapy na vojně přítomné naučíte zvládat,“ udeřil senátor.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Na frak od něj ovšem dostaly i české ženy, kterým se teď dostane pomoci v podobě zálohového výživného na děti, pokud je neplatí bývalý partner. Podle Čunka vyplácení zálohového výživného není právě tou nejlepší cestou. Čunek nerozumí tomu, proč by měl stát, to jest všichni daňoví poplatníci, doplácet na rozhodnutí některých jedinců. „Pokud se žena špatně rozhodla, s kým mít dítě, musí nést následky,“ vyjádřil svůj názor Čunek.

Článek naleznete zde

Obecně lze podle Čunka říci, že českému národu schází hrdost. Proto jsme se před pár desítkami let přimkli k Sovětskému svazu a dnes k Američanům. Čekáme, že nás někdo ochrání, jenže je bláhové věřit, že to bude kdokoliv dělat zadarmo. Za takovou ochranu se platí.

Pár slov padlo i k české politice a k situaci v KDU-ČSL. Čunek prohlašuje, že by mladí lidé měli mít zakázáno vstupovat do nejvyšších pater politiky. Na místo toho by se měli starat o rodinu, sbírat životní zkušenosti a vstupovat do nejvyšších pater politiky až v okamžiku, kdy už o životě něco vědí a mají větší šanci odolat pokušením, která s sebou nese moc. Klasickým příkladem mladého politika, který lákadlu moci příliš neodolal, je podle senátora již zesnulý expremiér Stanislav Gross. Za poměrně mladé považuje Čunek i současné vedení KDU-ČSL v osobě předsedy strany Pavla Bělobrádka a místopředsedy Mariana Jurečky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…