Dát si alkohol v levné pivnici? Heger by si to rozmyslel

11.09.2012 19:31

Ministr zdravotnictví Leoš Heger by si alkohol v nějakém levnějším podniku či ve stánku raději nedával. I proto vydalo ministerstvo varování, které souvisí s již osmi oběťmi metylalkoholu. Nechce ale, aby se lidé báli dát si alkohol kdekoliv.

Dát si alkohol v levné pivnici? Heger by si to rozmyslel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Leoš Heger

S kontrolou, která by předcházela další případům otravy metylalkoholem, je problém. Podle ministra Leoše Hegera totiž platí to, že otrava pocházela z neohlášeného, tedy nelegálního alkoholu. Jenže ten se ke kontrole nedostane, neboť ho prodejce skrývá. „V restauracích kontrola probíhá i ve skladech,“ ujistil však v Interview ČT24, že kontroloři na prevenci pracují.

Zároveň ministerstvo vydalo varování, aby se lidé vyhnuli konzumaci alkoholu v levnějších podnicích. „Já bych velmi váhal si ho dát v nějaké levné pivnici,“ prohlásil sám za sebe. Podobně varoval i před stánky, ze kterých je už z dálky cítit přepálený olej.

„Nemyslím si, že pokud jde někdo na oběd do nějaké slušné restaurace, tak se tam takový alkohol objevuje,“ dodal však vzápětí. Riziko tu ale pořád je, byť výrazně menší.

Úplný zákaz konzumace alkoholu v podnicích ale Heger nechystá. „Vyhlásit preventivní opatření, že by se teď v žádné restauraci nesměl rozlívat alkohol, to by v žádné zemi myslím neprošlo,“ vysvětloval.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…