Dcera kancléře Weigela dostala za nehodu rok vězení

27.06.2012 16:40

Dcera prezidentova kancléře Jiřího Weigela Magdalena (19) by měla jít na rok do vězení. V úterý tak rozhodl Okresní soud pro Prahu východ a potrestal dívku za to, že loni 28. června zavinila autonehodu, při níž zahynula její spolujezdkyně. Zprávu přinesl server tn.cz.

Dcera kancléře Weigela dostala za nehodu rok vězení
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Petr Nečas a Jiří Weigl

Za usmrcení z nedbalosti a těžké ublížení na zdraví způsobené třetí dívce, která v autě seděla, hrozil Magdaleně Weigelové trest odnětí svobody na šest let. Státní zástupce přitom pro Weigelovu dceru navrhoval jen podmíněný trest. Studentka také nesmí šest let řídit motorová vozidla.

Jedna dívka zemřela

Magdalena si tehdy půjčila od otce Ford Focus a se svými dvěma přítelkyněmi, Míšou († 17) a Johanou, dcerou moderátorky Violy Ottové, jela do Brandýsa nad Labem, aby odvezla učebnice do tamního gymnázia. Na cestě mezi Lázněmi Toušeň a Zápy nezvládla zatáčku, sjela do příkopu a po 20 metrech narazila pravou přední částí střechy do stromu.

"Náraz byl velmi silný, strom s dvojitým kmenem byl poškozený až ve výši 175 centimetrů," konstatoval soudní znalec. V části vozu, která přišla jako první do střetu s kmenem stromu, seděla sedmnáctiletá Míša, která těžkým zraněním posléze podlehla v nemocnici. Stejně stará Johana utrpěla vážné zranění nohy, řidička vyvázla se zlomenou rukou.

Magdalena Weigelová v úterý u soudu využila svého práva nevypovídat, uvedla však, že všeho lituje. Rozsudek není pravomocný a případem se bude zabývat Krajský soud v Praze.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…