Dějí se věci: Když nám Andrej Babiš dá něco pořádného, půjdeme s ním, zaznělo prý z ODS

14.02.2017 8:47

Přestože současné průzkumy nasvědčují tomu, že nynější koalice ČSSD, ANO a lidovců by mohla pokračovat i po volbách, hnutí ANO vyzývá k povolební spolupráci spíš pravici. Upozornil na to server Novinky.cz.

Dějí se věci: Když nám Andrej Babiš dá něco pořádného, půjdeme s ním, zaznělo prý z ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Poukázal na to, co řekl předseda poslaneckého klubu hnutí ANO Jaroslav Faltýnek: „Umím si představit spolupráci s ODS, lidovci, se Starosty a nezávislými a dalšími subjekty,“ řekl Faltýnek v rozhovoru pro časopis Týden.

Server upozornil, že potenciální koalice středopravicových stran by mohla ve Sněmovně vyšachovat dnes nejsilnější ČSSD. „Rozdíl mezi námi a ČSSD je, že sice oba říkáme, že je zapotřebí vrátit peníze lidem, ale zatímco ANO to nechce dělat na dluh, socani ano,“ vzkázal svým koaličním partnerům Faltýnek, sám bývalý člen ČSSD.

Celý text je ZDE

Server tvrdí, že podle zákulisních informací by taková koalice vzniknout mohla: v kuloárech spolu údajně už nějaký čas čile neformálně komunikují zástupci ANO a ODS. Špičky ODS to ovšem popírají.

„Žádná taková jednání na oficiální úrovni neprobíhají. Máme osm měsíců do voleb a naším hlavním cílem je nedovolit obnovení socialisticko-populistické vlády. Všechno ostatní budeme řešit až na základě volebních výsledků,“ řekl Právu šéf poslanců ODS Zbyněk Stanjura.

„Jakékoliv úvahy o koalicích jsou namístě až poté, co rozhodnou voliči,“ sdělil Právu předseda ODS Petr Fiala. „Nebudu komentovat zbožná přání pana Faltýnka. Vůbec to není na pořadu dne,“ uvedla i první místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija.

ODS si jako jedno z hlavních volebních témat vytkla boj proti EET, vlajkové lodi hnutí ANO, a ochranu živnostníků, což podle serveru koalici s ANO spíš vylučuje.

Jiní představitelé ODS podle serveru opatrně připouštějí, že jednání o tom, co bude po volbách, se mezi oběma stranami vedou. „Kdyby Andrej Babiš řekl, že nám dá silová ministerstva, a budeme snižovat daně a výdaje státu, tak asi nebudeme mít nic proti. V ODS ale vzbuzuje hrůzu myšlenka, že by si nás Babiš koupil za příslib ministerstva kultury. To by byl konec ODS,“ řekl Právu člen ODS, který si nepřál být jmenován.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…