Deloitte dostane miliony od České televize. Zpochybnitelná výhra

15.07.2010 15:18

Výběrové řízení na poradenské služby pro Českou televizi vyhrála společnost Deloitte Advisory. Ta přitom v minulém roce zpracovávala pro ČT velký audit, informují Lidovky.cz.

Deloitte dostane miliony od České televize. Zpochybnitelná výhra

Radovat se mohou v auditorské a konzultační společnosti Deloitte Advisory, která vyhrála v České televizi výběrové řízení na poradenské služby za 23 milionů. Přitom teprve včera byl novým manažerem veřejnoprávního média jmenován Radek Žádník, který byl externím spolupracovníkem této firmy.

Dokument o vítězství firmy Deloitte v soutěži má server Lidovky.cz k dispozici. Deloitte je mezinárodní síť poradenských společností, která poskytuje auditorské, daňové a poradenské služby. Společně s PricewaterhouseCoopers, Ernst & Young a KPMG patří do tzv. Velké čtyřky. V České republice firma působí od počátku 90. let.

Díky auditu měla vítězná firma o ČT dokonalý přehled

Kromě toho, že do České televize nastupuje do vysoké řídící pozice bývalý spolupracovník společnosti Deloitte, je vítězství této firmy pochybné ještě z jednoho důvodu: právě tato firma totiž loni zpracovávala pro ČT velký audit, který měl zjistit, kde může ušetřit a jak připravit restrukturalizaci televize.

Lidé ze společnosti Deloitte Advisory tedy měli přístup k datům uvnitř televize a měli tak ve výběrovém řízení na poradenské služby snazší postavení. Na velkém auditu měl loni pracovat mimo jiné i Radek Žádník, informují Lidovky.cz.

Čtěte také:

Konec Fridricha. Jde řídit teletext a internet ČT 

Manažeři ČT předložili své restrukturalizační plány 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…