Dienstbier: Vím, že ParlamentníListy.cz jsou škvár. Ale ta špína z posledních dní...

12.02.2013 11:12

ParlamentníListy.cz se staly terčem zloby místopředsedy ČSSD Jiřího Dienstbiera. Ten na svém facebookovém profilu v pondělí odpoledne zveřejnil, že špína, kterou PL v posledních dnech zveřejňují, je i na jejich poměry nadstandardní.

Dienstbier: Vím, že ParlamentníListy.cz jsou škvár. Ale ta špína z posledních dní...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pojďte se s námi podívat do zákulisí před prezidentskou superdebatou

„Parlamentní listy jsou hrozný škvár, to vím už dávno. Špína, kterou publikují v posledních dnech, je však i na ně nevídaná,“ objevilo se na Facebooku místopředsedy ČSSD.

Jeho vyjádření přibližně časově koliduje s iniciativou tiskového oddělení ČSSD, které protestovalo proti tvrzení ParlamentníchListů.cz, že v ČSSD vládne dusno. To mělo podle informací přímo z vedení ČSSD nastat poté, co si nově zvolený prezident Miloš Zeman ještě před předsedou strany Bohuslavem Sobotkou pozval na schůzku jiné členy vedení, kteří mu vždy byli názorově blízko.

„Jde o mediální lež. Má jít o údajné výroky dvou zdrojů, které však nejsou jmenovány, a pokud existují, jsou jejich výroky zcela nepravdivé a zavádějící,“ dorazilo do redakční pošty z tiskového oddělení Lidového domu spolu s požadavkem na stažení zprávy. ParlamentníListy.cz si však za uvedenými informacemi, ověřenými z několika zdrojů z vedení ČSSD, stojí.

Článek i s ohrazením Lidového domu ZDE

Vzhledem k tomu, že ve svém vyjádření senátor Dienstbier píše o „posledních dnech“, je možné, že měl na myslí i další texty, zabývající se situací v ČSSD. Například zprávu, která monitorovala reakce jeho spolustraníků na ostrý Dienstbierův útok na Stranu práv občanů-zemanovce.

Dienstbier tehdy v České televizi prohlásil, že SPOZ vůbec není politická strana, ale pouhá lobbistická struktura kolem Miroslava Šloufa. Místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach jej poté na ParlamentníchListech.cz upozornil, že by se měl vyhraňovat především proti pravicovým stranám ODS a TOP 09.

Místopředsedkyně ČSSD Marie Benešová pak poznamenala, že není příliš kultivované, když svou kampaň staví na vymezování. Ona sama prý má k Miloši Zemanovi řadu výhrad, ale je schopna mu je říct do očí.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…