Dnes vypiju 6 piv na protest proti Zemanovi, vyjádřil se spisovatel. Vztek proti Rusku kvůli roku 68 pokračuje. Ale též padlo: Je to provokace a připravil ji...

22.11.2017 10:11

Slova webu ruské armádní televize Zvezda, kterou řídí ruské ministerstvo obrany, přinesla mnoho reakcí. Web totiž uvedl, že Československo by mělo být Sovětskému svazu vděčno za rok 1968.

Dnes vypiju 6 piv na protest proti Zemanovi, vyjádřil se spisovatel. Vztek proti Rusku kvůli roku 68 pokračuje. Ale též padlo: Je to provokace a připravil ji...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pietní akt při příležitosti 47. výročí uctění památky padlých při okupaci Československa vojsky zemí Varšavské smlouvy v srpnu 1968

Prezident Miloš Zeman, jenž je v současné době na oficiální návštěvě Ruska, se proti článku velmi důrazně ohradil. Psali jsme ZDE.

Ještě předtím, než tak učinil, přistála na jeho hlavu tvrdá kritika spisovatele Jana Žáčka. „Dnes budu šesti pivy protestovat proti prezidentovi, který si dal v Rusku nakálet na hlavu,“ uvedl Žáček. I všechna následující vyjádření jsou psána ještě před tím, než Zeman vydal své stanovisko.

„Tragédie není, že Zeman odletěl do Ruska poklonkovat tamnímu režimu. Tragédie je, že se hodlá vrátit,“ řekl pak kriticky aktivista Jan Cemper.

„Článek Rusů o bratrské pomoci v roce 68 není poťouchlost. Je to test Zemanovy loajality k nim, jinými slovy jeho přizdisráčství,“ řekl pak novinář Tomáš Klvaňa.

„Řekl bych, že dobrá polovina Rusů věří tomu, že srpen 68 byla správná věc a tzv. ‚zachránila mír‘ – z toho zachraňování míru jsou za ty desítky let tak zblblí, že jsou v klidu schopni nás obsadit znovu a rozpoutat třetí světovou,“ podotkl k celé věci glosátor Petr Sedláček.

Podle exposlance za TOP 09 Františka Laudáta se Zemanova cesta do Ruska mění ve fiasko. „Při příležitosti Zemanovy cesty k ruskému carovi Putinovi českou náladu otestoval tamější armádní server Zvezda. Ten uvedl, že invaze Sovětů v roce 1968 zajistila Čechoslovákům svobodu. Prostě tihle darebáci si pokoj nedají. Jako by jim nestačilo, že vyrabovali za pár babek náš uran, zamořili rozsáhlá území, kde se dočasně upelešili, že stříleli po nevinných lidech a kvůli nim utekly ze země statisíce lidí. Pokud se Zeman po téhle nestoudnosti nesebere a neodjede domů, už by tam měl zůstat navždy. Mám pocit, že načasování není náhoda. Rusové vidí, že by možná bylo vhodnější podpořit na Hrad jiného koně,“ zmínil Laudát.

Vysokoškolský učitel Radim Valenčík se pak vyjádřil na svém webu, kde se zamyslel nad tím, kdo a proč připravil provokaci proti Miloši Zemanovi. „Článek by napsán blogerem do rubriky, která nepodléhá schvalování. Jinými slovy – organizátoři provokace se nedostali ‚výš‘, k více oficiálnímu vyjádření stanoviska, které je urážkou i provokací, což samo o sobě je už neúspěchem akce,“ poznamenal Valenčík.

„Okamžitá a důrazná reakce Zemana nabourala plány manipulátorů (nepočítali s tím, protože už ztratili soudnost a nejsou schopni vyhodnocovat situaci), a tak zbyly jen křečovité reakce,“ zmínil také.

Původní text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…