Dnešní Moravec: Na západě terorismus, na východě válka a v Čechách soudcokracie

25.01.2015 7:11

V nedělních Otázkách Václava Moravce České televize se budou řešit zásadní otázky dneška. O rizicích islámského radikalismu a konfliktu na Ukrajině budou debatovat ministr zahraničí Lubomír Zaorálek, exministr obrany Alexandr Vondra a zástupce ředitele Europolu Oldřich Martinů. Dalšími hosty budou tři nejmocnější soudci v Česku. Hrozí nám soudcokracie?

Dnešní Moravec: Na západě terorismus, na východě válka a v Čechách soudcokracie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Moderátor Václav Moravec

Na Ukrajině přibývá mrtvých. Ukrajinská armáda vyklidila doněcké letiště a separatisté začali útočit na Mariupol, možná podle úsloví, že s jídlem roste chuť.  Jak to bude na Ukrajině dál? Jsou tam ruští vojáci, nebo nejsou? Nejen o tom budou v nedělních Otázkách Václava Moravce debatovat exministr obrany Alexandr Vondra (ODS) a známý kritik Ruska a ministr zahraničí Lubomír Zaorálek.

Řeč ale přijde i na teroristické hrozby v Evropě, a tady vstoupí do debaty zástupce ředitele Europolu Oldřich Martinů. Evropský policejní úřad totiž politiky varoval, že riziko teroristických útoků v Evropě je obrovské. Platí to i v Česku.

Nakonec do České televize zavítají předseda Ústavního soudu ČR Pavel Rychetský, předseda Nejvyššího správního soudu Josef Baxa a nově jmenovaný předseda Nejvyššího soudu Pavel Šámal. Rozeberou možné změny Ústavy, změny v trestním právu i změny občanského zákoníku. Vyjádří se také k otázce, kterou opakovaně nastoluje exprezident Václav Klaus: Nastupuje v České republice na místo demokracie soudcokracie?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Clinton. Albrightová. Pohrůžka. Jeffrey Sachs odhalil, co nakonec končí Ukrajinou

12:43 Clinton. Albrightová. Pohrůžka. Jeffrey Sachs odhalil, co nakonec končí Ukrajinou

Kdo může za válku na Ukrajině? Známý americký ekonom Jeffrey Sachs se domnívá, že nešlo o nevyprovok…