Do Česka dnes přicestuje generální tajemník OSN Pan Ki-mun

03.04.2014 6:07

Na návštěvu Česka dnes zavítá generální tajemník OSN Pan Ki-mun. Během dvoudenního pobytu v Praze jej čeká setkání s premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD), prezidentem Milošem Zemanem i dalšími předními politiky. Součástí programu je ale také přednáška na univerzitě nebo prohlídka protipovodňových zábran.

Do Česka dnes přicestuje generální tajemník OSN Pan Ki-mun
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident Miloš Zeman na návštěvě Srbska

Letadlo se šéfem světové organizace má přistát dnes kolem 18:00 na Letišti Václava Havla. Večer se s ním setká ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD).

Hlavní program devětašedesátiletého Jihokorejce čeká v pátek. Dopoledne bude přednášet na Univerzitě Karlově na téma Česká republika a OSN, v 11:00 ho pak přijme ministerský předseda Sobotka. Jednat mají především o mírových misích OSN, reformě světové organizace, ochraně klimatu nebo lidských práv. Nevyhnou se ani aktuálním mezinárodním otázkám.

V pátek odpoledne se Pan Ki-mun setká také s předsedou Poslanecké sněmovny Janem Hamáčkem (ČSSD) nebo prezidentem Zemanem. Česko by měl opustit v sobotu brzy ráno.

Pan Ki-mun stojí v čele Spojených národů od roku 2007 a Česko navštíví ve své funkci podruhé. Poprvé v ČR byl v dubnu 2011, kdy se mimo jiné setkal s tehdejším prezidentem Václavem Klausem. Předtím zavítal generální tajemník OSN do České republiky v červenci 1999. Funkci tehdy zastával Ghaňan Kofi Annan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…