Dobeš se rozmyslel. Stomilionový tendr zřejmě zruší

16.01.2012 14:32

Tendr na externí právní služby pro kontrolu velkých evropských zakázek není podle ministra školství Josefa Dobeše předražený. Přesto ho ale zřejmě zruší. Prý ministerstvo potřebuje překontrolovat hlavně malé zakázky.

Dobeš se rozmyslel. Stomilionový tendr zřejmě zruší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš

Jako důvod pro zrušení tendru ministr uvádí to, že se změnily podmínky. Celých 99 milionů korun mu ale příliš nepřijde jako vysoká cena. "Ta čísla jsou vysoutěžená velice dobře, velice zajímavě. Přesto jsem na vážkách a zvažuji zrušení této veřejné zakázky. Rozhodně popírám, že by to bylo kvůli zprávám médií," řekl Dobeš MF Dnes.

Je podle něj třeba prověřit hlavně celou řadu drobných zakázek. Koneckonců, řadu chyb v malých tendrech ukázal i kritický audit Evropské komise.

O vítězi tendru by v případě, že by se nezrušil, ze 60 procent rozhodovala cena a ze čtyřiceti pak kvalita. Celých 70 milionů korun chtělo ministerstvo utratit za kontrolu veřejných zakázek, šest milionů měla stát administrace a zbylých 23 milionů jiné doplňkové a nahodilé služby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…