Dokopal Piráty do parlamentu, teď má marketingový expert velké plány s Prahou. A pohovořil o Ruskem podporovaných médiích

26.09.2018 16:57

Marketingový expert Jakub Horák, který před rokem pomohl k velkému úspěchu Pirátů v zatím posledním svobodných volbách. Teď má prý velké plány s Prahou. Co všechno plánuje? Podívejte se. Prozradil také, jak se staví k cenzuře na internetu.

Dokopal Piráty do parlamentu, teď má marketingový expert velké plány s Prahou. A pohovořil o Ruskem podporovaných médiích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Reklamní kampaň k volbám do pražského zastupitelstva a do Senátu ČR

Horák je v prvé řadě přesvědčen, že potřebujeme postavit Kaplického knihovnu v Praze. Teprve až to uděláme, uvědomíme si, že už řadu let žijeme ve 21. století, ač myšlenkově setrváváme spíše ve století devatenáctém. „A že se blob všem nelíbí? Ale to je přece skvělá zpráva – copak se něco opravdu originálního líbilo od začátku všem? Knihovna je takový koan – zenová hůl plná knížek,“ podotkl marketér.

Pokud jde o dopravu, Horák volá po výstavbě metra D v Praze, protože bez metra D se může v Praze zhroutit doprava, pokud by byl uzavřen Nuselský most.

Vedle toho má za to, že by se Praha měla víc zelenat.  

Pár slov poznamenal i k sociálním sítím. Představují dobrý nástroj k propojení chytrých lidí, ale zároveň propojují i lidi se spoustou předsudků. To je jejich slabina. Navíc urychlují šíření špatných pzráv. Proč podle něj lidé hledají především negativní zprávy? Protože evolučně platí, kdo nezachytí špatnou zprávu, může brzy zemřít. Staví se proti blokování webů, které šíří špatné a třeba nepodložené zprávy. Když politikům dovolíme zakázat jeden web, nevíme, který další zavřou politici zítra. Lepší je, aby lidé po síti šířili kvalitní zprávy ze solidních zdrojů.

„A co se skutečně radikálních a prokazatelně Ruskem podporovaných médií jako je Aeronet týče, well – platíme si tady tajné služby. Pokud by za první republiky vysílala za hranicemi nějaká štvavá protičeská vysílačka placená nacisty, zodpovědný politik by věděl, co má udělat. A především o tom, co udělal, nikde nevykládat,“ doporučil Horák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…