Doktor Macek: Kdo pomáhá uprchlíkům, porušuje zákon. No a Zeman? Vy zíráte, my zíráme

28.12.2015 13:01

Bývalý ministr zdravotnictví a člen ODS Miroslav Macek na svém webu Viditelný-Macek.cz zveřejnil svou tradiční pondělní glosu. A samozřejmě neopomněl zhodnotit vánoční poselství prezidenta Miloše Zemana.

Doktor Macek: Kdo pomáhá uprchlíkům, porušuje zákon. No a Zeman? Vy zíráte, my zíráme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Anketa

Co říkáte na vánoční poselství prezidenta Zemana?

hlasovalo: 12438 lidí

„Prezident Zeman promluvil o své skandinávské vizi. Vy zíráte, my zíráme. Zřejmě v Lánech navrtal norské zásoby ropy a také obdivuje tamní nekompromisní odebírání blonďáků matkám z Východu, líbí se mu chování přebujelých švédských muslimů, finskou Nokii má stále za ideálně vedenou firmu, hlavně však zdaní všechny ty naše babiše, pokud ovšem jako švédský tenista Borg a mnozí další neprchnou před daněmi do Monaka,“ poznamenal úvodem Macek.

Dále se ve své glose věnuje paragrafu 340 trestního zákona, který uvádí, že kdo pro jiného organizuje nedovolené překročení státní hranice nebo jinému umožní či mu pomáhá nedovoleně státní hranici překročit, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti. „Pro některé neziskovky tento paragraf buď neplatí, nebo stát na dodržování zákonnosti již zcela rezignoval,“ uvádí Macek.

Celá glosa ZDE.

Stranou Mackova zájmu nezůstává ani návrh, který prosazuje Evropská komise a týká se bankovních účtů. Dle návrhu by měl každý občan Unie mít právo na základní bankovní účet. „Je zajímavé, jak se kdejakému nařízení, tedy diktátu, začíná říkat právo. Přitom jde o předstupeň k nařízení, že všechny platby budou muset procházet kontrolovatelnými účty, aby si nevolníci někde nepřilepšovali,“ říká Macek.

„A teď něco pro pobavení: Podle průzkumu Gallupova ústavu v 65 zemích světa je nejoblíbenějším politikem Barack Obama, na druhém místě skončila Angela Merkelová,“ všímá si také Macek.

Stranou nenechal však také komentář Petra Paulczyńského na Facebooku. „Fajn poslouchat Jiřinu Šiklovou říkat, jak je hrozné na Štědrý den mít puštěnou televizi. Zvlášť když to říká na Štědrý den. V televizi,“ uvádí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …