Doktor Macek o Ukrajině: Zkoušejí, co všechno jim tupé stádo uvěří

10.09.2014 8:50

Bývalý místopředseda ODS a rázný pravicový bloger Miroslav Macek se utvrdil v přesvědčení, že kauza spadlého malajsijského letadla je experimentem, co si manipulované lidské stádo ještě nechá líbit.

Doktor Macek o Ukrajině: Zkoušejí, co všechno jim tupé stádo uvěří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek s manželkou Petrou

Přimělo jej k tomu zejména dění kolem zprávy holandských vyšetřovatelů. Ta byla vydána v úterý a experti si v ní mimo jiné stěžovali, že mají k dispozici jen malé množství trosek letadla, takže se nemůžou přesněji vyjádřit o jeho osudu.

Když si člověk přečte tuto informaci, pustí si televizi a co prý nevidí. „Reportér České televize chodí v přímém přenosu volně po polích na Ukrajině a kamera zabírá stovky mnohdy značně velkých, menších či malých úlomků letadla a zbytků zavazadel cestujících,“ sledoval ohromený Macek.

Podle něj je po zhlédnutí reportéra na poli plném trosek opravdu těžké uvěřit, že úlomků z letadla mají vyšetřovatelé málo. „Představa, že nešlo už dávno nalézt úlomky případné střely či šrapnelu a identifikovat je, je pak zcela absurdní,“ dodává bývalý místopředseda ODS.

Miroslav Macek se k událostem na Ukrajině vyjadřuje poměrně razantně. Například způsob, jakým události prezentují česká média, komentoval zoufalým zvoláním „Vaše debilita se dotýká hvězd“. Již v dubnu kromě toho prorokoval, že prezident Putin nakonec na Ukrajině dosáhne přesně toho, co chce.

Co přesně napsal Miroslav Macek:

Zpráva nizozemských vyšetřovatelů o pádu malajsijského letadla mne utvrzuje v přesvědčení, že jde o nějaký monstrózní pokus, který má za úkol zjistit, co si manipulované lidské stádo ještě nechá líbit. Byť chápu, že ze „znalců“ si dělal legraci již Jaroslav Hašek před více než sto lety.
Neboť chvíli poté, co nizozemští vyšetřovatelé konstatují, že mají k dispozici málo trosek letadla, aby se mohli vyjádřit přesněji o jeho osudu, chodí reportér České televize v přímém přenosu volně po polích na Ukrajině a kamera zabírá stovky mnohdy značně velkých, menších či malých úlomků letadla a zbytků zavazadel cestujících…představa, že nešlo už dávno nalézt úlomky případné střely či šrapnelu a identifikovat je, je pak zcela absurdní…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…