Doležal z Reflexu děkuje prezidentovi: Být od vás označen za blbečka je pocta

15.06.2018 21:30

Komentátor Jiří X. Doležal se ve svém dnešním sloupku vyjádřil ke včerejšímu dění na Pražském hradě, kdy prezident Miloš Zeman spálil na tiskovém brífinku červené trenýrky. „Zeman má pravdu: Novináři jsou blbečci, a navíc grázlové. A je to pocta!“ poznamenal hned úvodem Doležal.

Doležal z Reflexu děkuje prezidentovi: Být od vás označen za blbečka je pocta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman veřejně spálil červené trenýrky, které skupina Ztohoven vyměnila za prezidentskou standartu vlající na Pražském hradě

Doležal se ve svém komentáři vrátil k Zemanovým slovům, kdy hlava státu pronesla, že je jí líto, že dělá z novinářů blbečky. „Opravdu si to nezasloužíte,“ řekl Zeman, jenž je známý svým vztahem k novinářům. 

„Řada mých kolegů se cítí dotčena výrokem pana prezidenta Miloše Zemana, který pronesl na své bombasticky ohlášené konferenci ve čtvrtek odpoledne. Já naopak výrok pana prezidenta vítám, mám z něj radost, a cítím se jím poctěn,“ řekl Doležal.

  • Původní text ZDE.

„Výrok o novinářích, že z nich někdo nechce dělat blbečky, či názor, že novináři jsou blbečci, pro mě mají vcelku rozdílnou hodnotu. Bez kontextu ji může totiž mít výrok hodně zkreslenou. Třeba kdyby si o mě a ostatních novinářích, že jsou blbečci, myslel Mons. prof. PhDr. Tomáš Halík, Th.D., tak by mě to opravdu mrzelo. Zamyslel bych se nad sebou i svými kolegy, a možná bych se zamyslel, zda se nemám jít živit něčím jiným,“ dodal dále komentátor s tím, že myslí-li si o něm, že je blbeček, obecní blbec, je mu to jedno. 

„Takže když si o mně myslí Miloš Zeman, že jsem blbeček, dělá mi to radost, jsem na to hrdý a mám pocit, že svou práci dělám dobře,“ zmínil Doležal.

Závěrem pak sepsal také sedm státnických činů Miloše Zemana. „Kunda sem, kunda tam v rádiu. V Česku se dělá novičok, prokázáno tím, že se tu podle ověřených informací pana prezidenta zkoumala jiná látka, než kterou byl otráven Skripal. Ke korunovačním klenotům se přidala i šavle. Peroutka je vlevo dole, a když se tam nenajde, tak se stejně neomluvím. Strýček Brady. Hůl na Sobotku,“ zmínil Doležal a připomněl také jeden Zemanův výrok. 

„'Kdyby nebylo několika blbých ministrů, kteří podali demisi, pak by nebylo možné, aby se Klement Gottwald zaklínal ústavností tohoto komunistického puče.' O tom se moc nemluvilo, přesto v mediích určitě najdete,“ uzavřel komentátor soupis.

„Pan prezident však nezdůraznil ještě další důležitou vlastnost, kterou mají nejen novináři, ale i mnoho občanů mimo svět médií. V Brně skupina samostatně uvažujících jedinců, mnozí z nich bývalí 'chuligáni' tamního fotbalového klubu, ztropila výtržnost v tamním divadle, její členové vběhli na pódium, a pokusili se znemožnit divadelní představení. Tato skupina se nazývá – oficiálně – 'Slušní lidé'. A tak holt nám ostatním nezbývá, než být kromě blbečka také grázlem,“ zakončil komentář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…