Donald Trump vyhlásil bojkot firmy, zakazující zaměstnancům pravicové symboly. Stačilo pár minut a dala zpátečku

02.09.2020 17:47

V americké společnosti Goodyear, která vyrábí pneumatiky, měli podle médií „školení o diverzitě“. Co to přesně znamená? V podstatě byli pracovníci poučeni: Na pracovišti nesmíte nosit oblečení se symboly podporujícími policii, republikánskou stranu, Donalda Trumpa nebo třeba slogan „Na všech životech záleží“. Jiné symboly ale naopak nevadí.

Donald Trump vyhlásil bojkot firmy, zakazující zaměstnancům pravicové symboly. Stačilo pár minut a dala zpátečku
Foto: Repro Youtube Bílého domu
Popisek: Donald Trump se obouvá do "drzého" novináře

Anketa

Je dobře, že Miloš Vystrčil jel na Tchaj-wan?

hlasovalo: 20163 lidí

Povoleny jsou samozřejmě naopak symboly hnutí Black Lives Matter nebo symboly s LGBTQ tematikou. Snímek slajdu z této prezentace vyfotil jeden ze zaměstnanců.

Mluvčí společnosti Mellisa Monaco to následně vysvětlila takto: „Společnost Goodyear se zavázala podporovat inkluzivní a respektuplné pracoviště, kde ze sebe všichni naši pracovníci mohou dát to nejlepší v duchu týmové práce. V rámci tohoto závazku umožňujeme našim zaměstnancům vyjádřit podporu boji s rasovou nespravedlností a dalšími nerovnostmi, ale žádáme je, aby se zdrželi projevů na pracovišti – ať už slovních či jiných – na podporu politické kampaně pro kandidáta nebo politickou stranu i jiné podobné formy podpory čehokoliv mimo oblast nerovnosti.“

To pěkně rozlítilo prezidenta Donalda Trumpa. V reakci na školení na svém Twitteru doporučil, aby Američané nekupovali pneumatiky Goodyear a raději si pořídili nějaké jiné, lepší a levnější. Také dodal, že výrobky nemusí bojkotovat jen radikální demokratická levice, pro kterou je to v poslední době oblíbený nástroj, ale i jiní voliči. „Stejnou hru může hrát více lidí,“ vyzval Trump rovnou.

Problém společnosti nejspíš přidělalo i to, že mezi „zakázanými“ hesly jmenovala i heslo „Blue Lives Matters“. Modrými životy jsou myšleni policisté, kteří v USA tradičně nosí modré uniformy. Heslo se objevilo v reakci na vlnu útoků demonstrantů na policisty. Zastánci BLM jej nesnášejí, neboť policii považují za jednoho z nejodpornějších agresorů proti vlastním ovečkám. 

V tomto případě ale narazila kosa na kámen- policie s miliony vozů je pro výrobce pneumatik velmi zajímavým zákazníkem, kterého není radno dráždit.

Chvíli po Trumpově intervenci klesly akcie Goodyearu o šest procent a vedení společnosti začalo rychle brát zpátečku. Údajně mělo jít pouze o iniciativu zaměstnanců jedné továrny a nejednalo se o pokyny ze shora. Praxe zákazu politické agitace je prý dlouhodobá, podpora policie prý ale už bude možná. Ředitel společnosti Rich Kramer dokonce napsal, že společnost „plně podporuje policii“ a je hrdá na to, že už sto let dodává policii pneumatiky. Dodal také, že firma podporuje policii i spravedlnost pro všechny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…