Donaldu Trumpovi hrozí odvolání? Byl na Putina moc hodný

17.07.2018 9:01

Po včerejším společném vystoupení s Vladimirem Putinem se na Donalda Trumpa snesla vlna kritiky. Tradičně jej nešetří americká média a demokraté, ke kterým se tentokrát přidali i někteří jeho straničtí kolegové. Vyčítají mu především to, že dostatečně neakcentoval údajné ruské zásahy do amerických prezidentských voleb.

Donaldu Trumpovi hrozí odvolání? Byl na Putina moc hodný
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Společná tisková konference Donalda Trumpa a Vladimira Putina.

Zpravodajská televize CNN cituje nejmenované úředníky z Trumpovy administrativy, kteří připouštějí, že prezidentovo vystoupení na tiskové konferenci se příliš nepovedlo. Někteří republikánští kolegové prezidenta však přišli s veřejnou kritikou. „Ukázalo se, že prezident Trump je nejenom neschopný, ale také neochotný se Putinovi postavit. Jako by mluvili podle stejného scénáře a Trump se ještě snažil Putina bránit proti otázkám zástupců médií,“ cituje Fox News senátora Johna McCaina.

Anketa

Je dobře, že se Donald Trump snaží vyjít s Vladimirem Putinem, i když mu za to v USA nadávají?

98%
2%
hlasovalo: 15699 lidí

Také CNN cituje McCaina. Ovšem vybrala si z jeho úst citaci, v rámci které označil Trumpovo vystoupení za „jedno z nejhorších, jakých se kdy američtí prezidenti dopustili“. Podobného názoru je i senátor za Jižní Karolínu Bob Corker. „Nevypadalo to z pohledu Spojených států vůbec dobře." Komentář republikánského senátora Jeffa Flakea byl strohý, ale vševypovídající. „Bylo to prostě ostudné,“ uvedl Flake.

Jedním z mála, kdo Donalda Trumpa podpořil, byl viceprezident Mike Pence. „Nesrovnalosti mezi oběma zeměmi byly podrobně rozebrány a celý svět tak viděl, že Donald Trump bude vždy prosazovat bezpečnost naší země,“ cituje CNN Penceho. Nepřímo se ke kritice na Twitteru vyjádřil také samotný Trump. „Abychom mohli budovat lepší budoucnost, nemůžeme neustále řešit jen minulost. Jako dvě největší jaderné mocnosti musíme hledět především dopředu.“

Australská zpravodajská televize Sky News v titulku ke článku o Trumpově vystoupení na tiskové konference zmiňuje impeachement. Vychází z tweetu bývalého ředitele CIA Johna Brennena, který se do Donalda Trumpa pustil skutečně zostra. „Prezident se choval nejenom velezrádně a jeho komentáře byly idiotské, ale navíc byl zcela v područí Putina,“ napsal Brennen s odkazem na americkou ústavu, která hovoří o impeachementu v souvislosti se zradou a dalšími prohřešky.

Obecně vyčítají Trumpovi údajně až příliš mírný přístup k Putinovi politici napříč politickým spektrem. „Rusko není náš přítel. Už jenom proto, že se snažili jeho představitelé podkopat základy naší demokracie v průběhu prezidentských voleb v roce 2016. A na tom se shodli zpravodajci i lidé, kteří byli součástí porot a různých výborů,“ poznamenal republikán Trey Gowdy.


 

reklama

autor: pro

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …