Dopis proti Vondrovi připomíná StB, píší Fragmenty

07.10.2012 21:29

Prohradní revue Fragmenty odsoudily dopis, který zase odsuzuje ministra obrany Alexandra Vondru kvůli kauze ProMoPro. Podle redaktorky Ivany Haslingerové je podobný praktikám StB.

Dopis proti Vondrovi připomíná StB, píší Fragmenty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandr Vondra

Fragmenty považují za nutné se k dopisu vyjádřit. „Lidé v roce 1989 necinkali klíči pouze kvůli špatné životní úrovni, ale především kvůli životě v nesvobodě, kvůli nespravedlnostem, které komunismus přinášel. Ani životní úroveň nebyla pro většinu obyvatel dobrá,“ píší.



Nikdo nechce komunisty zpět

Haslingerová připomíná, že komunismus byl zrůdný systém a nikdo by si neměl přát, aby se vrátil. „Není rovněž pravda, že nikdo nic nedělá a každý politik jen škodí. To, co udělal pro náš národ například Václav Klaus nastartováním ekonomické reformy, je světový unikát. Jen si představte vy, nespokojení páni podnikatelé, že by byly státem předepisované ceny, že by export vyřizoval pouze státní úřad, že by banky pracovaly s nesměnitelnou korunou, že byste mohli obchodovat jen v rámci 4 zemí RVHP,“ připomíná redaktorka.

Haslingerová uznává, že vláda dělá mnoho chyb, ale není pravda, že každý politik je špatný. „Krystalizují nové pravicové strany, například strana Svobodných, v níž je zastoupena celá řada pravicových ekonomů s jejich lídrem Petrem Machem v čele, či Suverenita Jany Bobošíkové a dalších 103 stran všeho druhu. Jen je nutné nenechat se při jejich výběru ovlivnit pouze chvilkovou nespokojeností, ale opravdu jednat s rozmyslem a prostudovat si jejich programy. Vždy si musíme uvědomit, že když se dozvíme, že někdo zabil vlastní babičku, neznamená to nutně, že jsme všichni vrazi svých babiček,“ dodává Haslingerová.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…