Dopravní podnik vyšetřuje žalobce z kauzy Drobil. Prý jeden z lidí "od Bradáčové"

25.08.2012 11:24

Státní zástupce Adam Borgula, který dozoruje vyšetřování machinací v pražském dopravním podniku, již jednou vyšetřoval kauzu korupce ve vysokých politických patrech. V případu Státního fondu životního prostředí dovedl vyšetřování k obžalobě ministrova poradce. Proto jeho nadřízení nyní věří, že se mu bude dařit stejně.

Dopravní podnik vyšetřuje žalobce z kauzy Drobil. Prý jeden z lidí "od Bradáčové"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kauza Drobil

Lidovky.cz připomínají, že státní zástupce Adam Borgula na sebe poprvé upozornil na obvodním státním zastupitelství pro Prahu 4, kde dozoroval „kauzu Drobil“. Případ údajného uplácení na Státním fondu životního prostředí vyústil v obžalobu poradce ministra Pavla Drobila Martina Knetiga. Soud nakonec případ zastavil, což však Borgula dnes nechce komentovat. „Kvůli místní příslušnosti byla věc při zahájení trestního stíhání postoupena na Prahu 1. Nechci rozebírat, jaký to má konec,“ uvedl žalobce pro Lidovky.cz.

Nyní se mu dostal na stůl další významný korupční případ. Vyšetřuje kauzu pražského Dopravního podniku, ve které jde o několik trestních oznámení, která na bývalé manažery a lidi s nimi spojené podal minulý týden odvolaný generální ředitel Vladimír Lich.

V případu ho podporuje vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová, se kterou již spolupracoval v rámci Unie státních zástupců, které Bradáčová předsedá. Sám podrobnosti sdělovat nechce, z vyjádření Bradáčové však vyplývá, že právě z jejich iniciativy proběhla v sídle podniku policejní razie. „Co se dělo s touto kauzou předtím, jsem ovlivnit nemohla. Já a dozorující státní zástupce jsme – ve chvíli, kdy jsme se ke spisu dostali – vyhodnotili, že jsou důvody proto učinit tyto kroky,“ uvedla Bradáčová.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjevu o pomoc s …