Dostaňte nás pryč. Odvezte nás z Ukrajiny. Obránci Mariupolu prosí

20.04.2022 7:24

Serhij Volyna, velitel 36. samostatné námořní brigády, která brání poslední ukrajinskou oblast v troskách města Mariupol, volá o pomoc: Dostaňte nás pryč!

Dostaňte nás pryč. Odvezte nás z Ukrajiny. Obránci Mariupolu prosí
Foto: Repro Youtube
Popisek: Ruská samohybná houfnice 2S19 Msta-S

Ukrajinské přístavní město Mariupol se brání ruským agresorům již padesát dní. Ruské letecké pumy, dělostřelecké granáty a samotní ruští vojáci proměnili město, kde před válkou žilo na 450 tisíc lidí, v peklo na zemi.

Anketa

Zaslouží si ředitel BIS Michal Koudelka státní vyznamenání?

2%
95%
hlasovalo: 42652 lidí

Teď už Ukrajinci drží jen malou část města. Areál oceláren Azovstal, v němž se vedle vojáků ukrývá i nemalé množství civilistů. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj upozornil, že Rusové tyto civilisty odmítají pustit z města.

Serhij Volyna, velitel 36. samostatné námořní brigády, která brání poslední ukrajinskou oblast v troskách města, se na sociální sítích obracel na západní politiky a prosil je o dodávky těžkých zbraní, s nimiž by mohl město bránit, aby nepadlo do ruských rukou. 18. dubna se obrátil na papeže Františka a požádal ho o pomoc při záchraně civilistů.

A 20. dubna už požádal o to, aby jemu i jeho lidem pomohli západní spojenci v útěku z pekla. Do třetí země. Mimo Ukrajinu. „Apelujeme a prosíme všechny světové vůdce, aby nám pomohli,“ požádal na Facebooku. „Žádáme je, aby nás odtud dostali a odvezli nás na území státu třetí strany.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…