Drsné varování Jandákovi: Jestli se, ty pazdráte jeden, k Jiřímu Černému jenom přiblížíš...

27.04.2019 18:25

Hrubé urážky novinářů ze strany člena Rady Českého rozhlasu a herce Vítězslava Jandáka, který se na středeční schůzi pořádně rozvášnil, jsou nyní předmětem bouřlivých diskusí. „Urážka od pana Jandáka je pro kolegy Šídla i Machalickou spíše veliká čest,“ vyjádřil se ve svém komentáři v Lidových novinách Petr Kamberský. Jasně se ale postavil za redaktora Jiřího Černého a Jandákovi poslal pěkně jadrný vzkaz.

Drsné varování Jandákovi: Jestli se, ty pazdráte jeden, k Jiřímu Černému jenom přiblížíš...
Foto: Repro - Česká média
Popisek: Vítězslav Jandák při rozhovoru

Jandákovy výroky o tom, že od novinářky Jany Machalické nelze čekat nic inteligentního, že Jindřich Šídlo je zase „vodpad“ anebo že až potká dlouholetého redaktora ČRo Jiřího Černého, tak „mu ji flákne“, mnohým teď nedají spát. Čím dal víc se objevují názory, že Jandák by kvůli svému chování měl v radě skončit. 

Komentátor z Lidových novin Kamberský nabídl i svůj jiný pohled na věc. „Jestli čekáte ohnivou filipku na obranu novinářů, pak vás musím zklamat. Jana Machalická a Jindřich Šídlo často rány rozdávají, a tak musejí sem tam nějakou ránu vydržet,“ uvedl. Urážka od Jandáka je podle jeho názoru naopak pro Machalickou a Šídla spíše veliká čest. „Mnohem více by je ranilo, kdyby je Vítězslav Jandák veřejně chválil,“ konstatoval komentátor, který v jistém slova smyslu dal Jandákovi za pravdu.

Jandák to však podle Kamberského přehnal, když se pustil do hudebního kritika Jiřího Černého, což se komentátorovi dvakrát nezamlouvá. „Černý je přímo ztělesněním slušnosti a korektnosti. Je jedním z nejsolidnějších lidí, jaké tato země má. Nejen v kultuře. Za svou práci dostal dokonce cenu od Ministerstva kultury ČR. O takových mužích, pane Jandáku, mluvíme s úctou a respektem – i když se třeba spletou,“ vzkázal Jandákovi.

Třiaosmdesátiletý Černý podle Kamberského těžko nese, že se jej rozhlas náhle zbavil. Připomnělo mu to prý situace, které už v životě několikrát zažil. Třeba když jej v roce 1965 vyhodili z Mladého světa nebo když jej v roce 1969 vyhodili z Československého rozhlasu.

„Dost možná proto v emotivním rozhovoru řekl hloupost nebo vás obvinil neprávem, možná jste oprávněně pobouřen. Ale nic z toho vás neopravňuje, abyste mu vyhrožoval fyzickým napadením,“ zdůraznil.

A jelikož si Jandák libuje v mluvě lidové a jadrné, vysvětlil mu Kamberský pro lepší pochopení svůj vzkaz v jeho stylu. „Jestli se, ty pazdráte jeden, k Jiřímu Černému jenom přiblížíš, jestli ho dechem svým smrdutým budeš obtěžovat, jestli se ho jen prstem dotkneš, tak z tebe Chlívek osobně udělá sekanou,“ uzavřel Kamberský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…