Duka varoval před větším počtem muslimů ve společnosti a Kalousek mu vzkázal...

29.08.2016 17:21

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek se dnes na svém twitterovém účtu vyjádřil k tvrzení kardinála Dominika Duky, že s vyšším počtem muslimů ve společnosti přijde i touha po zavedení práva šaría. Tomu však bývalý ministr financí nevěří.

Duka varoval před větším počtem muslimů ve společnosti a Kalousek mu vzkázal...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Kardinál Duka v nedávném rozhovoru pro Echo24.cz uvedl, že jakmile se dostane počet muslimů ve společnosti na 25 %, „začnou prosazovat šaríu“. S tím však Kalousek nesouhlasí.

„Váš názor, otče Dominiku, vychází z premisy, že každý muslim touží po právu šaría. Není to pravda. Váš věrný věřící,“ okomentoval Dukův rozhovor Kalousek, na což Duka záhy zareagoval slovy, že není pravda, že by každý muslim po právu šaría toužil, ale volání po něm se objevuje.

Kalousek se nenechal a dál rozporoval Dukovo tvrzení, a jako příklad uvedl Indonésii, jež je nejlidnatější muslimskou zemí světa a která „volá po šáríi stejně jako my po upalování kacířů“.

Do jejich diskuse ale následně vstoupil pan Tomáš Janáček, který přinesl data agentury PewResearch. Ta zjistila, že podle posledních průzkumů by chtělo zavést právo šaría v Indonésii celkem 72 % dotázaných muslimů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…