Důkazní situace se z pohledu obžaloby jeví nezvykle silná, říká žalobce k brněnské Stoce

19.09.2020 17:17

Před rokem a půl policie zasahovala na radnici Brno-střed a do médií se začaly dostávat informace o kauze Stoka, o tom, jak pod vedením někdejšího radního za hnutí ANO Jiřího Švachuly údajně fungovala korupční chobotnice. Teď celá kauza míří k soudu.

Důkazní situace se z pohledu obžaloby jeví nezvykle silná, říká žalobce k brněnské Stoce
Foto: hns
Popisek: Ilustrační koláž

Policisté monitorovali činnost někdejšího radního za hnutí ANO Jiřího Švachuly a dospěli k závěru, že bývalý radní zorganizoval korupční chobotnici, která přidělovala zakázky soukromým firmám, ale svůj vliv údajně uplatňovala i ve firmách městských.  

Státní zástupce Radek Mezlík připravil žalobu a oznámil ČTK, že počítá s několikaměsíčním soudním řízením.

Důkazní situace se z pohledu obžaloby jeví nezvykle silná, neboť každá část obžaloby je doznána alespoň jednou osobou, která podrobně popisuje, jakým způsobem mělo k manipulacím se zakázkami docházet. To nebývá v těchto případech obvyklé. Kromě toho jsou k dispozici nahrávky, ve kterých tyto osoby v podstatě v přímém přenosu činnost skupiny popisovaly,“ uvedl Mezlík.

Po policejní razii skončilo pět lidí ve vazbě. Čtyři osoby z kauzy se snaží získat status spolupracujícího obviněného, právě proto může být důkazní situace tak jasná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…