EU prý chce zakazovat držení zbraní, protože se bojí lidí. Nezachrání vás to, varuje pravičák Matějka

01.01.2016 8:13

Místopředseda Svobodných František Matějka se rozepsal o právu lidí nosit zbraň. Těm, kteří si ji chtějí opatřit, aby páchali zločiny, v tom prakticky nic nedokáže zabránit. Občanům, kteří mohou být oběťmi zločinů, proto nikdo nesmí bránit v tom, aby nosili zbraň na svou obranu. Zvláště v době, kdy do Evropy přicházejí lidé z oblastí, kde jsou různé formy násilí tolerovány. EU ale má jeden důvod k omezování držení zbraní – bojí se lidí.

EU prý chce zakazovat držení zbraní, protože se bojí lidí. Nezachrání vás to, varuje pravičák Matějka
Foto: facebook
Popisek: František Matějka

„Zbraň není špatná. Špatní jsou ti, kteří ji použijí proti druhým s cílem je o něco připravit. Špatní a násilničtí lidé vždy byli, jsou a budou. Stejně jako ve všech oblastech lidského života i zde funguje jistá obdoba zákona o zachování energie. Při každém nepřirozeném umělém vychýlení stavu v neprospěch jednoho dojde ke zvýhodnění druhého. V oblasti omezení držení a nošení zbraní jde pak o znevýhodnění mnohdy fatální, v neprospěch budoucích obětí,“ varuje Matějka.

Pokud se zpřísní zákony pro legální držení zbraní, násilníci tím z povrchu planety rozhodně nezmizí, jen to ztíží šanci na obranu těm, kteří se mohou stát terčem násilníků. A vzhledem k tomu, kolik potenciálně nebezpečných lidí může být mezi uprchlíky, toto riziko v Evropě vzrůstá. „Do Evropy přicházejí lidé z oblastí, kde je násilí v různých formách mnohdy běžnou součástí jejich životů,“ pokračuje autor.

Celý komentář naleznete zde

Obchod se zbraněmi navíc představuje skvělý byznys a jen blázen si může myslet, že přestane kvést, pokud to nějaký politik nařídí. Pravděpodobnější je, že bude dříve či později svržen každý politik, který by to s omezením tohoto obchodu myslel opravdu vážně.

Pokud se o to nějaký politik opravdu pokouší, dělá to podle Matějky z jediného důvodu. Má strach z ozbrojeného občana, který by se mohl obrátit proti selhávající vládě, pokud by věděl, že si tím může zachránit život.

„Každá vláda má mít na paměti, že ozbrojený občan, neohnutý, připravený a sebevědomý, je jednou ze záruk bezpečnosti uvnitř státu. Pokud se vláda bojí občanů a chce omezit jejich přirozené právo na zbraň, pak vládne blbě. Každá vláda by měla dělat vždy všechno proto, aby v případě dosažení bodu zlomu stáli ozbrojení občané na její straně, a ne proti ní,“ uzavírá politik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…