Ekonomický kolaps USA je prý za dveřmi. Prestižní německý deník chmurně líčí, co to bude znamenat

02.01.2016 21:29

Německý list Die Welt předpovídá tvrdé časy pro ekonomiku Spojených států, ale i pro celou Evropu. Ekonomiku USA totiž podle listu čeká v příštích letech recese, což prý bude mít negativní vliv i na Evropu.

Ekonomický kolaps USA je prý za dveřmi. Prestižní německý deník chmurně líčí, co to bude znamenat
Foto: pixabay.com
Popisek: USA- ilustrační foto

Ekonomický komentátor Die Welt Holger Zschäpitz totiž předpovídá, že do roku 2017 čeká Spojené státy hospodářský útlum, který negativně dopadne i na globální ekonomiku, a obzvláště silně pak ovlivní především Evropu. Za vším je podle Zschäpitze to, že USA vstupují už do osmého roku po sobě jdoucího růstu své ekonomiky. „Ekonomická oživení v americké historii trvala maximálně 9 let, takže, a to nejpozději v roce 2017, se opět očekává recese," uvedl prý německý komentátor s tím, že obvykle cyklus hospodářského růstu trvá pět let, a pak následuje recese.

Jak připomíná server prvnizpravy.cz, který informaci přinesl, nejsou podle nejpesimističtější předpovědi problémy v americké ekonomice daleko. Známý finančník a investor Marc Faber totiž nedávno řekl, že recese v USA již začala, a proto doporučil investovat do desetiletých amerických státních dluhopisů..

Podle Zschäpitze je recese americké ekonomiky nebezpečná zvláště pro Evropu, kde je kromě problému s uprchlíky a hrozbě teroristických útoků i velká pravděpodobnost, že alespoň jedna země opustí Evropskou unii.

„Pravděpodobnost odchodu Finska z eurozóny vzrostla o 4 procenta a dosáhla maximální hodnoty od krize eura v roce 2012,“ píše prostřednictvím Zschäpitze Die Welt s tím, že neméně důležitou otázkou pro investory je odchod Velké Británie z EU. „Vědom si nadcházejících výzev, Brusel slavil Nový rok bez optimismu,“ uzavřel ekonomický expert svou tezi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…