Emma Smetana setřela novináře: Já mám doma dva diplomy z politologie, mluvím šesti jazyky. Obdivuji Václava Havla a mám pravdoláskařské zakotvení

03.11.2019 7:11

Novinářka a moderátorka DVTV Emma Smetana se rozhodla poskytnout rozhovor Týdeníku Echo. Shrnula v něm to, jak se dostala ke své kariéře novinářky či své politické přesvědčení. Nevynechala přitom ani povídání o tom, nakolik je ke své profesi předurčena, jelikož má dva magisterské diplomy z politologie a umí šest jazyků. Rovněž pak zmínila své proevropské a „pravdoláskařské“ zaměření, přičemž se dotkla i lidí, kteří nejsou s ideou spojené Evropy spokojení, jejich argumentace je dle ní „nesmyslná“.

Emma Smetana setřela novináře: Já mám doma dva diplomy z politologie, mluvím šesti jazyky. Obdivuji Václava Havla a mám pravdoláskařské zakotvení
Foto: Repro foto youtube.com
Popisek: Emma Smetana

Anketa

Ohrožují Zeman a Babiš nezávislost České televize?

11%
89%
hlasovalo: 18988 lidí
Smetana v úvodu rozhovoru, zveřejněném i na serveru Echo24.cz, prozradila, že během svého dětství chtěla být popovou zpěvačkou. To, že skončila u novinářské profese, prý souvisí s tím, že má dle svých slov „zodpovědnost ke společnosti“. Řekla totiž, že jí rodiče „vštěpili zodpovědnost směrem k sobě, ke svým nejbližším, potažmo i ke společnosti jako takové“. A dodala, že díky novinařině aspoň nemá pocit, že žije pouze zábavný život.

Pak promluvila i o svém působení u sociálních demokratů, kde byla na stáži u europoslance Libora Roučka, měla tam působit „jako asistentka asistenta“, kterým byl v té době současný ministr zahraničí Tomáš Petříček.

Smetana se ovšem v té době zamilovala do svého muže Jordana a v Bruselu tak vydržela pouze tři měsíce, místo domluveného půlroku. „Takže jsem z primitivně osobních důvodů přijela do Prahy v době, kdy začínalo české předsednictví EU,“ popisuje.

Smetana upozornila, že studovala evropské záležitosti a mluví šesti jazyky. Místo „primitivně osobních důvodů“, jak poukazuje, se tedy v období českého předsednictví Evropské unii chtěla prosadit. Rozhodla se tedy přemluvit tehdejšího mluvčího premiéra Jiřího Františka Potužníka a dostala na starost zahraniční novináře.

A své přednosti nepřestala vyzdvihovat ani nadále a poukázala, že jí doma leží dokonce dva magisterské diplomy z politologie. Přesto v tomto období do styku s politickou agendou nepřišla.

Novinářka u politiky uvedla i své zakotvení, to je dle ní jednoznačně proevropské a zřejmě pravdoláskařské. Na to prý „člověk v dnešní vyhrocené době přijde docela rychle“.

Smetana neskrývá ani svůj obdiv vůči prvnímu polistopadovému prezidentovi či podporu nezávislosti Tibetu. Ráda by též viděla i spojenou Evropu, argumentace proti EU jsou dle ní nesmyslné jak u nás, tak i v její „druhé zemi“ – Francii. „Je to tak absurdní, že by se tomu člověk zasmál, kdyby mu z toho nebylo smutno. Ta argumentace je nesmyslná tam i tady,“ shrnuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…