Erik Best: Zrada Peake, Sobotky a Kuby

12.08.2013 14:14

Předsedové parlamentních stran poškozují zájmy svých stran a jdou často proti nim. Ve své pravidelné glose Final word na to upozorňuje analytik a novinář Erik Best. Týká se to Karolíny Peake, Bohuslava Sobotky i Martina Kuby.

Erik Best: Zrada Peake, Sobotky a Kuby
Foto: Petr Merta
Popisek: Americký novinář Erik Best

„Labutí písní Karolíny Peake jako předsedkyně LIDEM byla zrada stanoviska vlastní strany v otázce podpory Rusnokova kabinetu. Udělala to zřejmě proto, že už měla rozehranou vlastní malou bokovku,“ píše Best.

Celá poznámka Erika Besta ZDE

Šéf ČSSD Bohuslav Sobotka se zase zpronevěřil tím, že zcela otočil ve svém názoru na hlasování o důvěře Rusnokovu kabinetu. „Některé korouhvičky s chabým vysvětlením, že vlastně své proklamované poslání zachránit stranu před Milošem Zemanem nezradil, protože teď spřádá nitky, jak Zemana obrat o iniciativu předčasnými volbami,“ uvádí analytik.

U Martina Kuby je tomu podle Erika Besta nejinak. „Má také něco v rukávu: Mluví o tom, že chce vrátit ODS do pozice silné pravicové strany, která s třiceti procenty hájí zájmy pravice, zároveň se ale chce spřáhnout s Václavem Klausem, jenž pomáhá Zemanovi konsolidovat moc v putinovské ‚vertikále moci‘,“ doplnil v pondělním Final word Erik Best.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…