Erik Best poskytl nejen Babišovi návod, jak číst zprávu OLAFu

29.12.2017 13:48

Kolem zprávy Evropského úřadu pro boj proti podvodům (OLAF) je stále velmi živo. Úřad by měl konečně říci, jak se dívá na přidělení evropské dotace pro firmu Čapí hnízdo z holdingu Agrofert. K případu se vyjádřil i americký novinář žijící v Česku Erik Best.

Erik Best poskytl nejen Babišovi návod, jak číst zprávu OLAFu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Erik Best, americký novinář

Poslanci Pirátů, Dominik Feri (TOP 09) nebo prezidentští kandidáti Mirek Topolánek či Jiří Drahoš svorně tvrdí, že by české ministerstvo financí mělo uveřejnit zprávu OLAFu o Čapím hnízdě, aby bylo jasnější, zda došlo k z pohledu evropského úřadu k nějakým nekalostem.

Šéfka resortu Alena Schillerová tvrdí, že zpráva OLAFu čítá padesát stran, je v angličtině a je ji třeba přeložit. Kritici ministerstva však tvrdí, že zpráva je přeložená i do češtiny a je možné ji zveřejnit. Americký novinář Erik Best žijící v Česku však na sociální síti Twitter upozornil, že s překladem z angličtiny do češtiny to může být někdy docela ošemetné.  

„OLAF poskytl zprávu i v češtině, ale ministerstvo financí potřebuje ten správný překlad. „Irregularity“ (nezákonnost) se přece dá přeložit i jako „nevhodnost“ anebo dokonce „obstipace“ (chudáci čápi),“ napsal Best na sociální síti Twitter.

Obstipace je lékařský termín původem z latiny, který je možné přeložit jako „zácpu“. Dalo by se tedy možná říci, že čápi a možná nejen čápi, měli zácpu. 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…