Erik Best se směje: Bláznivé předpovědi New York Times

29.08.2019 16:28

Americký novinář žijící od počátku 90. let 20. století v České republice má pro všechny občany radu. Pokud chcete znát budoucnost, nemusíte si prý kupovat křišťálovou kouli. Stačí pilně číst americký deník New York Times.

Erik Best se směje: Bláznivé předpovědi New York Times
Foto: Hans Štembera
Popisek: Erik Best, americký novinář

Řada Čechoslováků ještě v průběhu roku 1989 věřila, že s okupantem naší vlasti Sovětským svazem bohužel zůstaneme na věčné časy a komunisté budou dál devastovat tuto zemi.  

Erik Best však upozorňuje, že ve stejné době americký deník New York Times tvrdil, že Československo je připraveno na politické změny. Manželé Marvin a Madeleine Kalbovi z Československa tehdy novinářům amerického listu hlásili, že až 90 procent komunistů je připraveno provést v Československu nějakou radikálnější změnu. Nejvýše postavení komunisté však prý tuto změnu brzdili.

Po radikální změně prý už tři měsíce před samotnou sametovou revolucí volali  pozdější prezident Václav Havel a pozdější ministr zahraničí Jiří Dienstbier starší. „Často je to tak, že když chcete vědět, co se stane, musíte číst New York Times,“ napsal na svém webu Best.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…