Erik Best se vysmál Prouzovi a bojovníkům s ruskou propagandou

29.09.2016 12:05

Americký novinář Erik Best na svém facebookovém profilu naznačil, že vlivné české osobnosti šíří nejenom oficiální propagandu své vlastní vlády, nýbrž i vlád spojeneckých. Například státní tajemník pro Evropské záležitosti Tomáš Prouza dle Besta jde na ruku Spojeným státům.

Erik Best se vysmál Prouzovi a bojovníkům s ruskou propagandou
Foto: Petr Merta
Popisek: Erik Best, americký novinář

„Česká republika není ve válečném stavu, přestože je vojensky aktivní ve čtyřech zemích. Podobně jsou na tom Spojené státy, které válčí s nepřátelskými bojovníky v sedmi zemích, i když žádnou válku nevyhlásily,“ uvedl Best na svém facebookovém profilu.

S válkou jde ruku v ruce oficiální propagandistická mašinerie, přičemž se očekává, že se všichni zapojí. „Jaká jsou ale pravidla pro případ, kdy země sice ve válce není, účastní se ale několika zahraničních konfliktů? Mají vlivné české osobnosti povinnost stát se součástí oficiální propagandy nejen své vlastní vlády, ale i vlád spojeneckých?“ zamýšlel se novinář a vzápětí naznačil možnou odpověď.

Státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza totiž prý minulý týden ve Stockholmu prohlásil, že nepřátelské dezinformační operace Rusů mají dopad na domácí témata a že ČR je hostitelskou zemí Rádia Svobodná Evropa proto, že stanice své reportáže zakládá na faktech.

„Rádio Svobodná Evropa je nepochybně jedním z mnoha užitečných zdrojů, Prouza ale úplně přešel skutečnost, že je součástí oficiální propagandy americké vlády. Dostáváme se do fáze, kdy není možné válečnou propagandu kritizovat, pokud je ‚přátelská‘?“ táže se Best.

Celý facebookový komentář Erika Besta:

Česká republika není ve válečném stavu, přestože je vojensky aktivní ve čtyřech zemích. Podobně jsou na tom Spojené státy, které válčí s nepřátelskými bojovníky v sedmi zemích, i když žádnou válku nevyhlásily. Když je země ve válce, dá se do pohybu oficiální propagandistická mašinerie a očekává se, že se všichni zapojí. Jaká jsou ale pravidla pro případ, kdy země sice ve válce není, účastní se ale několika zahraničních konfliktů? Mají vlivné české osobnosti povinnost stát se součástí oficiální propagandy nejen své vlastní vlády, ale i vlád spojeneckých? Státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza na tuto otázku částečně odpověděl, když minulý týden ve Stockholmu prohlásil, že nepřátelské dezinformační operace Rusů mají dopad na domácí témata, a že ČR je hostitelskou zemí Rádia Svobodná Evropa proto, že stanice své reportáže zakládá na faktech. Rádio Svobodná Evropa je nepochybně jedním z mnoha užitečných zdrojů, Prouza ale úplně přešel skutečnost, že je součástí oficiální propagandy americké vlády. Dostáváme se do fáze, kdy není možné válečnou propagandu kritizovat, pokud je „přátelská“?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…