Eva Drahošová: Manžel to dělal dobře. Známí, kteří mají chalupy na venkově, nám říkali, že je to marné. Jiří je holt vědec

30.01.2018 10:52

Manželka neúspěšného prezidentského kandidáta Jiřího Drahoše Eva si myslí, že její manžel si vedl v kampani dobře. Následně uvedla, že Drahoš se v současné době z politiky nestáhne. Rozhovor poskytla Hospodářským novinám.

Eva Drahošová: Manžel to dělal dobře. Známí, kteří mají chalupy na venkově, nám říkali, že je to marné. Jiří je holt vědec
Foto: Vít Hassan
Popisek: Eva Drahošová

To, co řekla Drahošová jako první slova svému muži poté, co bylo jasné, že nevyhraje, už neví. „Ale už předtím jsme si říkali, že i kdyby to nedopadlo, tak jsme v podstatě vyhráli. Když si vezmete, že prezidenta zná každý, a manžela ještě na začátku roku neznal skoro nikdo, tak je to velký úspěch. I když nevyhrála slušnost, kterou si velká část národa přála,“ řekla Drahošová, již samotnou to mrzí, že ke změně nedošlo. 

Ona sama by svému manželovi nic nevytýkala. „Podle mě to dělal dobře. Zachoval si slušnost, která v něm je,“ dodala manželka bývalého předsedy Akademie věd. 
 
Během kampaně pak Drahošovou zarazilo, jaká se na ni snesla kritika za to, že o sobě a manželovi prohlásila, že jsou „pravdoláskaři a havloidi“. „Ty reakce mě zarazily. Ti, co se vysmívají pravdoláskařům, jsou tedy pro lež a nenávist? Vysmívat se něčemu takovému mi přijde strašné,“ řekla Drahošová, která za nejhorší v celé kampani považuje právě dehonestující fámy, které kolovaly. 
 
„Přesvědčené už nepřesvědčíte,“ nelituje pak Drahošová, že se nesetkávali se svými odpůrci. „Ty, kteří podporovali prezidenta Zemana, už nepřesvědčíte. Takže to fakt nemělo cenu. I naši známí, kteří mají různě chalupy na venkově, nám říkali, že to je marné,“ uzavřela Drahošová s tím, že manžel je holt vědec, který drží emoce spíše na uzdě. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…