Evropská unie je ohrožena, straší Evropský parlament. Rozjíždí velkou záchrannou akci

11.11.2017 8:23

Evropský parlament varuje: Evropská unie je v sázce. Vyčlení tedy peníze, které mají občany přimět jít k volbám a Unii podpořit.

Evropská unie je ohrožena, straší Evropský parlament. Rozjíždí velkou záchrannou akci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

Hlasy evropských voličů jsou ale velmi důležité k podpoře trvání Evropské unie. Politické strany, které jsou k EU skeptické, si stěžují, že je to spíše kampaň proti nim a považují ji za silně nedemokratickou. Dokument, který připravilo vedení europarlamentu jasně říká, že EU je nyní v sázce a její budoucnost je nejistá.

Kampaň by také podle něj měla obyvatele přesvědčit, aby evropský projekt podpořili. Informoval o tom server Politico, který čerpá z interních dokumentů Evropského parlamentu.

Protievropským a protiunijním stranám však do karet nahrává již zmiňovaná nízká účast při evropských volbách. Například v roce 2014 byla v EU průměrná účast voličů třiačtyřicet procent a v Česku pouhých devatenáct a půl procenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dah

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…