Exekutorka zabavila cenné housle. Ty pak zmizely

04.08.2012 11:01

Exekutorka zabavila vzácné housle v hodnotě osmi milionů korun kolínskému podnikateli Zdeňku Červenkovi. Ten dlužil 3,5 milionu korun. Když chtěl dluh zaplatit, zjistil, že vzácný nástroj zmizel.

Exekutorka zabavila cenné housle. Ty pak zmizely
Foto: Hans Štembera
Popisek: Takhle vypadají exekuční polepky

Červinkovi se jako podnikateli příliš nedařilo, v roce 2010 vše skončilo exekucí, při níž mu zabavili vzácné housle Francesco Gobetti z roku 1710. Ty Červinka koupil v roce 2006 za 320 tisíc eur.

O případu informuje zpravodajský server Lidových novin. "Měl jsem je už delší dobu jako obchodní věc, u takových historických věcí jde hodnota nahoru, později jsem je chtěl výhodně prodat," řekl podnikatel Lidovkám.cz a ukazuje posudek, jenž nástroj ocenil dokonce na 450 tisíc eur.

Historický nástroj mu zabavila plzeňská exekutorka Jitka Wolfová. "Víc jak rok a půl je měla ve skladu. Neprodávala a nic se nedělo, exekuce za 3,5 milionu na mě pořád trvala, i když 2,5 milionu jsem vyplatil," popisuje Červinka. Jeho slova potvrzuje i insolvenční správce Ivan Mikeš.

Wolfová příliš nekomunikuje

Mikeš poslal exekutorce Wolfové dva dopisy, ve kterých ji žádal, aby mu housle jako insolvenčnímu správci Červinkova majetku vydala. Nedočkal se žádné odpovědi, obrátil se proto na Krajský soud v Plzni. Na základě soudní intervence se Wolfová ozvala a dohodla s Mikešem předání, ke kterému už ale nedošlo.

Podle Mikeše Wolfová přiznala u soudu, že housle ztratila. Nakonec podal návrh na kárnou žalobu s Wolfovou, ta se ale obvinění brání. "Tvrzení Zdeňka Červinky jsou nepravdivá," vzkázala Lidovkám.cz bez bližšího vysvětlení. Prostřednictvím exekutorské komory popřela, že by housle ztratila.

Červinka s Mikešem trvají na svém: "To je úplný nesmysl, vždyť sama písemně přiznala, že je ztratila," řekl podnikatel s tím, že trvá na náhradě škody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…