Exministr Vladimír Dlouhý si prý zjišťoval, zda ho chcete na Hrad

22.02.2012 11:32

Bývalý ministr průmyslu a obchodu a zástupce Goldman Sachs v České republice Vladimír Dlouhý si u agentury pro výzkum veřejného mínění ověřoval podporu občanů, pokud by kandidoval na prezidenta v případě přímé volby. Uvádí server českápozice.cz.

Exministr Vladimír Dlouhý si prý zjišťoval, zda ho chcete na Hrad
Foto: archiv
Popisek: Vladimír Dlouhý, prezident Hospodářské komory ČR

Dlouhý si podle České pozice ověřoval, jak by obstál u občanů, pokud by byl jedním z kandidát na prezidenta. Dlouhý se v médiích vyjadřuje k makroekonomickým otázkám, finanční krizi a k vývoji globální ekonomiky, v současnosti pracuje jako zástupce mezinárodní bankovní a investiční skupiny Goldman Sachs v České republice.

Člen NERVu a zakladatel think tanku Prague Twenty

Současně Dlouhý působí v Národní ekonomické radě vlády (NERV) a přednáší na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy. Také je zakladatelem think tanku Prague Twenty, který sdružuje přední osobnosti společenského života – třeba předsedu TOP 09 a ministra zahraničí Karla Schwarzenberga, ekonoma Luďka Niedermayera, dirigenta Libora Peška nebo podnikatele Stanislava Bernarda.

„Prvotní náplní jeho činnosti je pořádání konferencí, odborných přednášek a jiných vzdělávacích akcí v oblasti politiky, společenských věd a kultury, za účasti špičkových zahraničních i domácích odborníků,“ cituje českápozice.cz webové stránky Prague Twenty.

Přímo volený prezident by měl mít větší pravomoce

Přímou volbu prezidenta by Dlouhý uvítal. „Líbilo by se mi to, ale mělo by to být spojeno také se změnami kompetence takto voleného prezidenta, které by při přímé volbě měly být větší než dosud. K tomu je zatím dlouhá cesta a osobně si myslím, že přímá volba v roce 2013 nebude,“ řekl v rozhovoru pro časopis Týden.

V rozhovoru mimo jiné řekl, že k otázce zavedení eura se staví rezervovaně, oceňuje ovšem evropskou integraci a jednotný vnitřní trh v rámci Evropské unie. Proto by nebyl jedním z těch, kteří by hlásali „dost Evropy“.

Dlouhý byl jedním ze zakladatelů Prognostického ústavu, kde pracoval i prezident Václav Klaus. Před rokem 1989 byl několik let členem KSČ a po revoluci byl československým ministrem hospodářství, připomněl server českápozice.cz.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…