Experti našli úlomky rakety přímo v tělech obětí tragédie malajského letadla

07.10.2015 15:32

Podle nejnovějších zpráv se v tělech obětí tragédie malajského boeingu našly střepiny rakety Buk. Podle zpráv zahraničních médií to tvrdí Vasyl Vovk, jež „byl vedoucím ukrajinských expertů v mezinárodním týmu vyšetřujícím katastrofu letu MH17“. Úlomky rakety Buk byly na místě tragédie nalezeny údajně již v srpnu.

Experti našli úlomky rakety přímo v tělech obětí tragédie malajského letadla
Foto: tan
Popisek: Pád malajského letadla

„Střepiny, jakož i úlomky letadla se našly v tělech obětí. Tyto díly jsou podobné vzorkům (rakety), poskytnutým expertům pro srovnávací analýzu,“ uvedl Vovk podle ČTK.

„Nikdo nepochybuje o tom, že malajsijský boeing byl sestřelen raketou Buk, která byla dodána z Ruska a po teroristickém činu vrácena zpět,“ uvádí Vovk, který je toho názoru, že bez ruského vědomí a pomoci by separatisté nikdy takovou výzbroj neměli.

Novináři však tvrdí, že se nejedná o dostatečný důkaz proti Rusku, jelikož obě země, Rusko i Ukrajina, vlastní rakety Buk ještě z dob Sovětského svazu. Mnozí souhlasí s tím, že se jedná o nejvěrohodnější verzi, tvrdí však, že nelze „vyloučit ani jiné scénáře“.

Závěrečná zpráva o příčině tragédie má být podle nizozemských úřadů zveřejněna 13. října. „Odhalení viníků má však na starosti jiný tým vyšetřovatelů.“

Při katastrofě, ke které došlo loni v červenci, přišlo o život všech 298 lidí, kteří byli na palubě. Od té doby se vzájemně obviňují Rusko s Ukrajinou, kdo za tragédií stojí.

Rusko přitom vetovalo návrh Rady bezpečnosti OSN na „zřízení mezinárodního tribunálu pro potrestání viníků tohoto leteckého neštěstí“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: spa

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…